Rijeka uraganski otvorila novu sezonu, težak poraz Prosinečkog

DAMIR SKOMRLJ Cropix

Nogometaši Rijeke u premijernoj utakmice nove sezone s tri su pogotka u mreži ispratili novog prvoligaša Rudeša, prenosi Jutarnji.

Pokušala je Rijeka preko Djouhare, najagilnijeg igrača Rijeke, već u 4. minuti s lijeve strane “probiti” goste, no stoper Mislav Matić nepropisno je zaustavio francuskog internacionalca U dresu Rijeke i zaradio žuti karton, sudac Erceg odmah je dao gostima do znanja da neće tolerirati takve startove.

Ipak, prvi udarac prema vratima uputili su gosti iz zagrebačkog naselja preko hitrog Oddeia, čiji je udarac iz teške pozicije, nakon dva uzastopna gostujuća kornera, zaustavila vratnica. Za svaki slučaj, na toj je lopti bio kapetan Labrović, no mirno ju je ispratio u gol aut.

U 13. je zaprijetila i Rijeka, nakon ubačaja iz kuta Dilaver je bio najviši u skoku, no njegov je udarac bez većih poteškoća zaustavio gostujući vratar Marić. Minutu kasnije u prilici je bio Grgić, Djouhara je lijepo prošao po lijevoj strani i povratnom loptom našao suigrača s desne strane čiji je udarac od bloka završio u korneru. Uzalud je Grgić mahao sucu da je tu bilo igranja rukom…



U 29. minuti Ljubanović je mogao bolje reagirati nakon jedne lopte koju je Goda odbio glavom, no njegov je udarac otišao visoko preko grede Labrovićeva gola.

Dvije minute kasnije svoj udarac isprobao je i Niko Janković, no lopta je otišla daleko od vratiju Marića. “Plela” je Rijeka mrežu oko gola Rudeša, no pogodaka nije bilo, čak niti u 37. kada je Janković lijepo pronašao Bandu, a njegov udarac zaustavila greda. Ipak, dvije minute kasnije, Rijeka je povela.

Mislav Matić neoprezno je startao na Obregona koji je bio daleko od gola, no unutar kaznenog prostora, a sudac Erceg bez zadrške je pokazao na bijelu točku. Siguran egzekutor bio je Niko Janković, bio je to ukupno treći njegov pogodak u bijelom dresu nakon što je u prošloj sezoni s dva pogotka matirao Istru na Drosini.

 

U nastavak susreta krenula je ista momčad Rijeke, u 48. je s ruba kaznenog prostora lijepo opalio Banda, no njegov je plasirani udarac prošao malo pored desne vratnice Marića. U 56. su zaprijetili i gosti, Šare je ubacio s desne strane, no Ljubanović nije najbolje zahvatio loptu koja je prošla pored riječke vratnice. U 63. su milimetri dijelili Rijeku od gola, Grgić je prošao Rešetara i lijepo pucao, no Šare je loptu skinuo s gol crte već svladanog Marića, možda je lopta čak prešla i liniju u cijelosti. Dileme nije bilo šest minuta kasnije, Grgić je lijepo pronašao Jankovića na suprotnoj stativi koji nije najbolje zahvatio loptu, ali ju je na kraju spretno ugurao u mrežu za veliko slavlje na Rujevici. Niko kada zabija, zabija dvostruko…

Točku na “i”, na kraju uvjerljive pobjede, stavio je Toni Fruk u svom debiju. Donedavni igrač Fiorentine, koji je u 57. zamijenio Djouharu, u 81. je izmijenio sjajni dupli pas s Jankovićem i na kraju poentirao s 10-ak metara za potvrdu riječkog slavlja i vrlo dobrog ulaska u sezonu, dok je Goda pogotkom glavom, nakon kornera kojeg je izveo Fruk, u posljednjoj minuti regularnog dijela samo potvrdio da je njegova momčad na stvarno dobrom putu. Ako se po jutru dan poznaje…

Komentari