Rijeka uz bizaran autogol stigla do nove pobjede, pušu Hajduku za vratom

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Rijeka je na gostovanju pobijedila Varaždin 2:0 u 16. kolu SuperSport HNL-a.

Momčad trenera Željka Sopića time je došla na 31 bod, dva manje od vodećeg Hajduka. Varaždin je šesti sa 17 bodova pod trenerom Marijom Kovačevićem. Emmanuel Banda doveo je Riječane u vodstvo u prvom poluvremenu, dok je Luka Škaričić u drugom zabio autogol. Istaknimo kako je Rijeka igrala bez dvojice hrvatskih reprezentativaca – ozlijeđenog Marka Pjace te Marca Pašalića koji je izostao zbog akumuliranih žutih kartona, piše Index.hr.

Fantastično prvo poluvrijeme Rijeke
Rijeka je povela iz prve prilike. Iskoristili su pogreške Varaždinaca te oduzeli loptu, nakon čega ju je Toni Fruk fantastično vanjskim dijelom kopačke poslao u suparnički šesnaesterac. Pokupio ju je Banda, koji se ubacio u prostor i pogodio pokraj nemoćnog golmana Olivera Zelenike. Fruku je ovo bila osma asistencija u sezoni, po čemu je najbolji u HNL-u.

Marijan Čabraja je tri minute kasnije pogodio prečku iz slobodnog udarca. Franjo Ivanović natrčao je na odbijenu loptu, ali nije ju glavom uspio spustiti u mrežu. Rijeka je nastavila nizati šanse, pa je tako Fruk u 20. minuti nakon dodavanja Lindona Selahija pucao pokraj lijeve stative.



Michele Šego morao je bolje reagirati u 28. minuti. Domaći napadač bio je usamljen na par metara od suparničkog gola, ali loše je pucao i promašio okvir. Srećom po domaćine, Rijeka to nije dodatno kaznila, iako je itekako mogla.

Ivanović je u 35. minuti čudesno jednim dodirom primirio dugu loptu poslanu s polovice svojeg sastava. Ujedno je tako prevario čuvara i našao se pred golom Varaždina. Međutim, mladi hrvatski reprezentativac je ciljajući suprotni kut pogodio stativu te se na odmor otišlo s minimalnom prednošću Rijeke.

Bizaran autogol Škaričića
Varaždinci su bolje otvorili drugo poluvrijeme, što pokazuju solidni pokušaji Domagoja Drožđeka i Dimitra Mitrovskog. Međutim, Rijeka je udvostručila vodstvo bizarnim autogolom. Fruk je ubacio u kazneni prostor Varaždina.

Škaričić, branič i mladi reprezentativac Hrvatske, bacio se pokušavši izbiti loptu glavom, ali ju je usmjerio u vlastiti gol. Momčad domaćeg trenera Kovačevića do kraja je imala nekoliko poluprilika, no drugo poluvrijeme nije bilo uzbudljivo poput prvog.

Komentari