Rinky Hijikata i Jason Kubler s pozivnicom senzacionalno osvojili Australian Open

Foto: Facebook

Australski tenisači Rinky Hijikata i Jason Kubler novi su pobjednici Australian Opena u konkurenciji muških parova, nakon što su u subotnjem finalu u Rod Laver Areni svladali Monegašanina Huga Nysa i Poljaka Jana Zielinskog sa 6-4, 7-6 (4).

Za 21-godišnjeg Hijikatu i 29-godišnjeg Kublera ovo je bio prvi zajednički nastup, a u turnir su ušli s pozivnicom organizatora. Kao pobjednici su naslijedili Nicka Kyrgiosa i Thanasija Kokkinakisa, koji su trijumfirali na domaćem Grand Slam turniru prije godinu dana. Oni su ujedno peti nepostavljeni par u Open eri koji je slavio na Australian Openu.

Na putu do najvećeg uspjeha u karijeri, Hijikata i Kubler su u dvoboju 3. kola protiv Tomislava Brkića i Gonzala Escobara spasili meč-loptu u drugom setu, da bi potom u dva seta izbacili prve nositelje Wesleyja Koolhofa i Neala Skupskog te 8. nositelje Marcela Granollersa i Horacija Zeballosa.

Nys i Zielinski su po prvi put igrali u finalu Grand Slam turnira, a tražili su put prema svom drugom naslovu, nakon što su prošle godine osvojili pobjednički trofej na ATP turniru u Metzu. Bili su i finalisti u Winston-Salemu.



Komentari