Ruski i srpski mediji udarili na Lovrena: ‘Hrvat je otjeran iz Rusije – koštale ga ustaške pjesme’

Tom Dubravec/Cropix

Dejan Lovren je u novu godinu ušao kao povratnik u dres Lyona, potpisom ugovora s francuskim klubom do 2025., a nakon što se vratio u sredinu u kojoj je već bio od 2010. do ’13., u Rusiji jedan portal donosi tvrdnju da je iskusni Vatreni morao otići iz Zenita iz St. Peterburga – iz razloga koji nisu bili samo sportski.

Kako piše ruska nogometna stranica Soccer, rastanak Zenita i Lovrena dogodio se zbog priče koja ima i političku pozadinu. Ruski portal tvrdi da je na odluku da puste 33-godišnjeg stopera Vatrenih utjecalo podizanje desnice na pozdrav i uzvik ‘Za dom spremni’ na početku ‘Čavoglava’ Marka Perkovića Thompsona, u proslavi nakon što se Hrvatska vratila s broncom sa Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Ruska stranica pritom se nije dotaknula samo Lovrena, već i Marcela Brozovića, koji je također sudjelovao u slavlju. Rusi zbog svega zazivaju da se dvojica Vatrenih – kazne, smatrajući da bi trebala reagirati FIFA. “Ako im je dopušteno podignuti desnu ruku, zašto bi bilo koji navijač u Njemačkoj i Engleskoj zbog toga doživio bio izgnan iz nogometa?”, piše ruski Soccer.

Reagirali i srpski portali
Nakon što je o Lovrenu i odlasku iz Zenita pisala ruska nogometna stranica, to je dobilo odjek i na portalima u Srbiji.



“Hrvat je otjeran iz Rusije – koštale ga ustaške pjesme! Isplivali novi detalji, zbog ovoga su ga prodali!”, stoji u naslovu koji je donio Mondo.

Kurir je u prvi plan u svojem naslovu postavio podizanje desnice. “Ustaški pozdrav otjerao Lovrena iz Zenita: Ruski mediji se bavili kontroverznim Hrvatom, kažu da je platio danak zbog nacizma”, objavio je Kurir.

Screenshot: Kurir

Nakon odlaska iz Zenita, o Lovrenu pišu u Rusiji i Srbiji, a poslije potpisa ugovora za Lyon, 33-godišnji Vatreni je na predstavljanju otkrio razloge zbog kojih se vratio u klub u kojem je počeo svoju karijeru izvan Hrvatske, nakon odlaska iz Dinama.

“Dok sam 2013. odlazio iz Lyona, to sam napravio sa žaljenjem jer sam imao osjećaj da nisam pokazao sve što sam mogao. Želim svima dokazati kakav sam igrač”, rekao je iskusni stoper Vatrenih nakon što se vratio u Francusku.

Komentari