Senzacija na Europskom prvenstvu: Hrvatski gimnastičari osvojili su tri srebra

Facebook

Branitelj srebra na preči Tin Srbić u nedjelju je na Europskome prvenstvu u turskom Mersinu ponovno osvojio srebrnu medalju u toj disciplini sa ocjenom 14.600, dok je zlato pripalo Litvancu Robert Tvorogalu (14.800).

Bilo je to najuspješnije europsko prvenstvo za hrvatske gimnastičare, jer su prethodno u nedjeljnim finalima po spravama osvojene još dva srebra. Filip Ude je osvojio srebro na konju s hvataljkama i tako ponovio 2008. godinu kada je također bio viceprvak Europe. U istoj disciplini Robert Seligman je zauzeo četvrto mjesto. Do srebrne medalje je u svom prvom europskom finalu u vježbi na tlu došao i Aurel Benović.

Hrvatska je od 1992. godine u muškoj sportskoj gimnastici osvojila devet medalja. Godine 2008. u Lausannei Filip Ude je bio srebrni a Robert Seligman brončani na konju s hvataljkama. Marijo Možnik je u Montpellieru 2012. bio viceprvak na preči, a 2015. u istom gradu prvak Europe. Robert Seligman je bio srebrni na konju s hvataljkama 2018. u Glasgowu, a Tin Srbić je prošle godine u Szczecinu bio srebrni na preči, dok su ove godine u Mersinu osvojene još tri srebrne medalje.



Komentari