Sergej Jakirović likovao nakon pobjede: ‘Svatko tko misli da može biti prvak nakon sedam kola se grdno vara’

Foto: Twitter

U derbiju sedmog kola Supersport HNL-a Dinamo je na Opus Areni pred rekordnih 12.222 gledatelja pobijedio Osijek sa 3:2 premda je do 70. minute gubio s 0:2. Utakmica je loše počela za Modre, Mierez je na samom početku zabio za vodstvo Osijeka.

“Pa mi smo se predali u jednom trenutku. Mislim da smo dobro ušli u utakmicu, da smo imali dvije dobre šanse. Dogodila nam se greška Boška Šutala, ali smo ga bodrili i nismo mu dali da potone. Sljedećih desetak minuta Osijek nam je prijetio, visio je drugi gol u zraku. Prijetili su više nego što smo mi mogli izjednačiti”, izjavio je trener Dinama Sergej Jakirović nakon utakmice.

Izmjene promijenile tijek utakmice
Pohvalio je protivničkog golmana, ali tvrdi kako su Modri imali kontrolu iako se to i nije tako činilo.

“Konsolidirali smo se nakon toga, ali smo previše gurali u sredinu pa smo bili otvoreni za kontru. Nakon što smo to obranili, imali smo preko Emrelija jednu dobru priliku što je Marko Malenica obranio”, dodaje.



Tvrdi kako su morali rano mijenjati. Već u 29. minuti dvoboja Bogdan Mykhalichenko poslan je u svlačionicu, a na travnjak je istrčao Emreli. Kod Ukrajinca je to izazvalo bijes pa ga je kamera pri izlasku “uhvatila” kako nogom napucava kutiju s bocama vode.

“Tu smo potrošili dvije izmjene i onda smo išli namjerno s Lukom Menalom jer smo znali da će nam Dario Špikić ostati bez energije. Poslije smo riskirali maksimalno, Emrelije je zabio, dva jedanaesterca, VAR. Vjerujem da su ljudi vidjeli da su to bili jedanaesterci. Čestitam i Bruni Petkoviću, nije lako pucati dva jedanaesterca. Ovo je za nas stvarno infarktna završnica i mislim da smo cijelo vrijeme tražili izjednačujući gol i na kraju zaslužili pobjed”, rekao je Jakirović koji smatra da su oba jedanaesterca opravdana.

Curilo je po lijevoj strani
Jakirović tvrdi kako se na zamjenu u manje od 30 minuta odlučio jer lijeva strana nije bila dobro pokrivena i Domagoj Bukvić je imao previše prostora za igru.

“Mijenjao sam Mihajličenka jer se nije dobro pozicionirao i branio. Probijali su nas po toj strani. Nemate vremena čekati, nama je svaka utakmica finale. Znamo u kakvoj smo situaciji. Ja znam da se on ljuti, ali i ja sam ljut sa strane pa me nitko ništa ne pita. Imamo igrače koji mogu uskočiti i zato su tu”, kazao je.

Da padovi Dinama ove sezone nisu samo fizičke prirode smatra Jakirović, već i psihološke. Ovoga puta vratili su se iz minusa.

“Nije se dogodio pad. To je psihologija i znanje. Cijela priprema je bila takva. Bila je priprema i u Pragu, ali jednostavno nismo dobro ušli i Sparta je bila bolja od nas. To se mora čestitati. Lopta je takva, ne vraća ti ako nisi od prve sekunde unutra”, rekao je.

Slijedi pauza
Dinamo je zbog reprezentativne stanke sada slobodan do 16. rujna kada od 17 sati igra na Maksimiru dvoboj protiv Slaven Belupa.

“Sada imamo pauzu, odlazi nam dvanaest reprezentativaca, ali ovi koji ostanu morat će trenirati jer mi do sad nismo imali niti jedan normalan trening. Sve je bila regeneracija, kompenzacija, tako da i nemam realnu sliku o svim igračima. Probat ćemo u ovoj pauzi odigrati jednu prijateljsku utakmicu kako bi dobio povratnu informaciju o nekim igračima”, izjavio je Jakirović.

Iako su postojale najave da bi Petković mogao otići iz kluba, trener Dinama otklonio je takve sumnje.

“Petković ostaje s nama, potpisat će novi ugovor, sve je dogovoreno. Probat ćemo sutra još završiti tri ili četiri igrača. Ja se nadam da hoćemo jer nam je sutra deadline do ponoći prijava za Europu. Naravno poslije ako nešto dođe, uzet ćemo. Nadamo se do kraja polusezone doći u vrh”, izjavio je strateg Dinama.

Komentirao je i Miereza koji se u utakmici pokazao kao jedan od najboljih igrača lige.

“Stvorila se neka fama oko Miereza. Ja sam to komentirao na svom predstavljanju. Tko ne bi želio Miereza u svom kadru. Čovjek je dokazana kvaliteta, ali tu se i Osijeka pita. Ako nećeš platiti koliko traže, oni ga neće pustiti i ja to razumijem. Kako traže naše igrače, mi smo ostali bez tri standardna reprezentativca, nositelja ekipe godinama, tako i mi tražimo druge igrače”, kazao je.

Za kraj je dodao kako je nemoguće pretpostaviti u sedmom ili osmom kolu tko će biti prvak te da on prvenstvo vidi kao maraton.

“Svatko može svakoga pobijediti ako nisi maksimalan. Svugdje možeš kiksati. Imamo dvije zaostale utakmice, to nisu unaprijed upisani bodovi, već se sve to treba zaraditi”, zaključio je Jakirović.

Komentari