Šimunić: Jedini način je red, rad i disciplina, a jedino mjerilo je nogometni teren

Ronald Gorsic / CROPIX

Nakon što je preskočila prvu rundu kvalifikacija, hrvatska nogometna U-19 reprezentacija koncem ožujka će na svom terenu loviti plasman na EP će se održati ovoga srpnja u Sjevernoj Irskoj.

“Klince” koje vodi Josip Šimunić, očekuje nastup u skupini 6 Elitnog kola. Turnir će se igrati od 25. do 31. ožujka u Lučkom, Velikoj Gorici i Sesvetama, a osim Hrvatske nastupit će i Turska, Portugal i Slovačka.

Samo će pobjednik skupine izboriti plasman na europsko prvenstvo na kojem će nastupiti osam reprezentacija. Jedna je već poznata, a to je domaćin Sjeverna Irska.

“Imamo malo vremena za treninge i uigravanje, no to je stalan problem. Ova momčad ima veliki potencijal, Hrvatska će uvijek imati talentirane igrače, to nije upitno, to svi znaju. Međutim, jedini način je red, rad i disciplina. Jedino mjerilo je nogometni teren i na tome ću inzistirati,” istaknuo je Šimunić.



Hrvatsku U-19 reprezentaciju prvo očekuje ogled protiv Turske 25. ožujka u Lučkom, tri dana kasnije slijedi ogled protiv Portugala u Velikoj Gorici, a 31. ožujka u Sesvetama je susret između Hrvatske i Slovačke.

“Turska je nezgodna momčad, fizički moćna, dok je Slovačka radišna momčad, i mislim da smo s njima na približno istoj razini. No, Portugal je favorit, oni su redovito prvaci ili viceprvaci europskih turnira, ali pokušat ćemo naći rješenje i za njih kako bismo probali biti prvi i otići na Europsko prvenstvo”, naglasio je izbornik čestitavši mladoj momčadi Dinama plasman u četvrtfinale juniorske Lige prvaka.

“Drago mi je za Dinamo. Igor Jovičević radi odličan posao. Dečki igraju pametno i dobro se brane, gotovo su spremni za seniorski nogomet i jako mi je drago zbog toga”, rekao je Šimunić.

POPIS IGRAČA

Vratari: Karlo Žiger (Chelsea), Karlo Sentić (Hajduk), Renato Josipović (Dinamo)

Braniči: Tin Hrvoj (Dinamo), Roko Jurišić (Dinamo), Mario Vušković (Hajduk), Marco Boras (Kicker Offenbach), Filip Braut (Rijeka), Luka Škaričić (Hajduk), Nikola Soldo (Inter Zaprešić),

Vezni: Adrian Liber (Orijent 1919), Luka Sučić (RB Salzburg), Mario Čuić (Hajduk), Tomislav Krizmanić (Dinamo), Marko Bulat (Šibenik), Filip Zrilić (Rijeka), Niko Janković (Dinamo), Toni Fruk (Fiorentina)

Napadači: Ivan Brnić (Hajduk), Ivan Šarić (Hajduk), Antonio Marin (Dinamo), Mihael Kuprešak (Osijek), Bruno Zdunić (Lokomotiva)

Pretpozivi: Stipe Vulikić (Solin), Bruno Jenjić (Hajduk), Niko Galešić (Rijeka) i Jurica Jurčec (Dinamo).

Komentari