Sjajan rezultat hrvatskih predstavnica u prvom slalomu sezone: Ljutić i Popović među prvih 10

Foto: Guliver image

Obje hrvatske predstavnice završile su među najboljih 10 u prvom slalomu sezone Svjetskog skijaškog kupa koji se vozio u finskom Leviju. Zrinka Ljutić smjestila se na deveto mjesto, dok je Leona Popović završila odmah iza nje, na desetom. Pobijedila je Slovakinja Petra Vlhova, a na postolju su još Njemica Lena Duerr i Austrijanka Katharina Liensberger.

Veliki napredak za Popović u drugoj vožnji
Zadovoljnija drugom vožnjom može biti Popović, koja je podbacila u prvoj. Tada je sa startnim brojem 3 završila tek 21., no iz drugog je pokušaja značajno popravila svoj plasman. Ljutić je pak startala 11. i prvu vožnju završila kao osma, a u drugoj je zabilježila minimalan pad, piše Index.hr.

Slovakinja Vlhova bila je nedodirljiva za konkurenciju na otvaranju slalomske sezone. Njeno vrijeme bilo je čak 1.41 sekundu brže od drugoplasirane Duerr. Ljutić je na kraju za njom zaostala 3.17 sekundi, a Popović 3.30.

Zanimljivo, ovim se trijumfom Vlhova izjednačila s Janicom Kostelić po broju slalomskih pobjeda u Svjetskom skijaškom kupu – obje ih sada imaju 20. Sljedeći slalom u ženskoj konkurenciji vozi se već sutra, također u Leviju./



Komentari