Sjajna utakmica Istre i Šibenika! Pobjeda domaćina u 97. minuti

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Nogometaši Istre 1961 i Šibenika odigrali su sjajnu utakmicu sa sedam pogodaka na Aldo Drosini. Šibenik je imao prednost 1:0 i 3:1, a do pobjede stigao u 97. minuti kad je Marin Jakoliš zabio za konačnih 4:3.

Izjednačeno prvo poluvrijeme donijelo je nekoliko dobrih prilika za obje momčadi i po gol na svakoj strani. U uvodnih 45 minuta i domaćin i gost imali su po šest udaraca ukupno, tri u okvir i jednog nakon kojeg je lopta vraćana na centar.

Prvi je do vodstva došao Šibenik preko svog najboljeg strijelaca Marina Jakoliša. Loptu mu je dodao Antonio Marin, a svoj sedmi ligaški gol Jakoliš je zabio udarcem s lijeve strane nakon kojeg se lopta odbila od Silvine noge i prevarila domaćeg golmana Lučića.

Pet minuta kasnije domaćin je stigao do izjednačenja. Vrlo dobra lopta stigla je s desne strane do Luke Marina na drugoj stativi koji ju je iz prve provukao između Rogića i njegove desne vratnice.



Šibenikove tri sjajne minute
Uzbudljivosti je bilo i u nastavku igre iz kojeg treba izdvojiti tri sadržajne minute, od 59. do 61., a onda i sam finiš susreta. Istra je imala sjajnu šansu za preokret kad je Antonio Jakoliš srušio Serderova za kazneni udarac. Loptu je na bijelu točku stavio Beljo, a njegov udarac pročitao i obranio Rogić. Uslijedila je nova šansa Istre i nova obrana Šibenikovog golmana, a onda i vraćanje i povećanje prednosti na stranu gostujuće momčadi. Za oba je zaslužan bio Ivan Delić.

Prvi prekrasan gol postigao je nakon što se driblingom oslobodio pratnje i potom odlučio na udarac iz velike daljine, malo s desne strane. Pogodio je u 61. minuti gornji suprotni kut domaćeg vratara. Za 3:1 je precizan bio u 72. s vrha peterca nakon što je petom zabio svoj peti ovosezonski gol.

Povratak domaćina i gol u 97.
Uz promašeni jedanaesterac i minus od dva gola, Istra je izgledala kao momčad koja će izgubiti utakmicu, no odlične akcije iz 82. i 88. minute donijele su joj izjednačenje. Za smanjenje vodstva je nakon lijepe akcije i kombinacije domaćeg tima precizan bio Beljo, a za ono što se činilo kao bod Mišković, koji mu je asistirao kod tog gola. Šesti gol na utakmici zabio je jakim udarcem iz daljine za 3:3, no ostala je Istra bez ičega duboko u sudačkoj nadoknadi.

Pobjedu gostima donio je iz slobodnog udarca u 97. minuti svojim drugim golom Marin Jakoliš, prenosi Index.

Komentari