Sjajne vijesti za Hrvatsku: Armenija pogurala Vatrene, evo što sad treba Daliću i ekipi

Foto: GuliverImage/Hrach Khachatryan/Imago Images

Armenija i Wales odigrali su 1:1 u Erevanu, sjajne vijesti za Hrvatsku u borbi za odlazak na Euro 2024. u Njemačkoj! Utakmica u glavnom armenskom gradu donijela je po gol na svakoj strani, a s remijem na kraju susreta, Hrvatska sve drži u svojim rukama prije posljednje dvije utakmice u skupini.

Vatreni će danas tražiti pobjedu protiv Latvije u Rigi, a potom će se boriti za tri boda i protiv Armenije u utorak u Zagrebu, na travnjaku Maksimira. S dvije pobjede došli bi do drugog mjesta u skupini i time izbjegli dodatne kvalifikacije za odlazak u Njemačku.

Armenija je na domaćem terenu zabila Velšanima već u petoj minuti, kada je Lucas Zelarajan završio akciju nakon ubacivanja iz kuta lijepim udarcem s ruba kaznenog prostora. Otišlo je u malu mrežicu, velški golman Ward to nije uspio zaustaviti.

Gostima je izjednačenje i nadu u preokret donio autogol Naira Tiknizjana u sudačkoj nadoknadi na kraju prvog poluvremena. Nakon što je Roberts rukom ubacio iz auta, Tiknizjan je nakon zračnog duela glavom usmjerio loptu u mrežu svoje momčadi.



U drugom poluvremenu bilo je otvaranja na obje strane s obzirom na to da ni jednima ni drugima nije odgovarao remi. Sijevali su udarci, bilo je posla i za golmane Čančarevića i Warda, ali rezultat se nije mijenjao.

Komentari