Sjajni Hajduk pobijedio Lokomotivu i time preskočio Rijeku na trećemu mjestu

Foto: Ivo Čagalj/Pixsell

Hajduk je u susretu 28. kola HNL-a razbio Lokomotivu na Poljudu 4:0, preskočio Rijeku na trećemu mjestu te, barem do sutra, došao na dva boda zaostatka za Dinamom i Hajdukom.

Momčad Valdsasa Dambrauskasa do pobjede je došla krasnim golovima Kalinića, Krovinovića, Melnjaka i Sahitija.

Rasterećena Lokomotiva na Poljud je došla sa sjajnim nizom od pet utakmica bez poraza i na početku je izgledalo da bi jako mogla namučiti Splićane. Već u 2. minuti Kalinić je jedva obranio udarac Milićevića s 20 metara, a u nastavku akcije Kačavenda je sa pet, šest metara glavom pucao pokraj gola, donosi Index.hr.

Lokomotiva odlično krenula pa nestala s terena
No, to je bilo sve što su gosti odigrali jer nakon toga je Hajduk preuzeo inicijativu, počeo koristiti previsoko postavljenu zadnju liniju gostiju i stvarati šanse. U 17. minuti Livaja je fantastično u kontru jedan na jedan s centra lansirao Kalinića kojega je Soldo uspio stići. Malo mu je zasmetao i Hajdukova devetka je u velikoj šansi pucala visoko preko gola.



Dvije minute kasnije Grgić je u šesnaestercu ostavio loptu Mikanoviću koji tuče prema golu, Nevistić je svladan, ali dva igrača Lokomotive na crtu izbijaju loptu u korner. Veliki pritisak Hajduk je naplatio pet minuta kasnije kad je Grgić prekrasno proigrao Kalinića, a on majstorski lobom prebacio istrčalog Nevistića.

Fantastičan gol Krovinovića
Već u sljedećem napadu Grgić je zabio za 2:0, ali je VAR poništio njegov gol zbog igranja rukom. Lokomotiva je pred kraj poluvremena malo došla k sebi, ali je dvije minute prije odmora primila gol koji ju je potpuno slomio. Fossati je našao Krovinovića na 20-ak metara od gola, ovaj se brzo namjestio na lijevu nogu i onda strašnim udarcem pogodio malu mrežicu gola za 2:0 i rješenje susreta.

Hajduk je u nastavku igrao još bolje nego u prvom dijelu. U 48. minuti Nevistić je još jednom morao spašavati ispred Grgića koji je promašio veliku šansu da bi Hajduk treći gol zabio u 54. minuti. Nakon uigrane akcije iz slobodnog udarca Ferro je prebacio loptu do Kalinića koje je promašuje škaricama. No, odbila se do Melnjaka, a on topovskim udarcem zakucava loptu pod gredu za 3:0.

Zabio i Sahiti, Nevistić spašavao
Lokomotiva se nakon toga gola potpuno raspala i bilo je samo pitanje vremena koliko će ih još primiti. U 60. minuti Livaja odlično gađa glavom, ali Nevistić vadi loptu ispod grede, a u sljedećem napadu najboljem igraču Hajduka Soldo blokira udarac koji bi vjerojatno završio u golu.

Ipak, u 62. minuti Hajduk je došao i do četvrtoga gola. Neoprezni Soldo izgubio je loptu na centru, Kalinić je odmah odigrao Livaji, a ovaj sjajno gura Sahitija u čistu kontru. Sahiti je lažnjakom povaljao Nevistića i onda ga lijepo prebacio za 4:0. Do kraja susreta Livaja je imao dobru šansu u 76. minuti, a u 90. je namjestio odličnu priliku Ljubičiću, ali je on pucao preko gola.

Tako je Hajduk nakon dvije utakmice bez pobjede došao do sva tri boda i u reprezentativnu pauzu ulazi u nešto boljem raspoloženju. Sljedeću utakmicu Splićani igraju 3. travnja u velikom derbiju protiv Osijeka u Gradskom vrtu.

 

Komentari