Skromni Juranović zahvalan na prilici: Još ne mogu vjerovati da sam u Bundesligi

Foto: Tom Dubravec/ Cropix

Hrvatski nogometni reprezentativac Josip Juranović proživljava najljepše mjesece svoje karijere, koja je u konstantnom uzletu.

Nakon što je u dresu Vatrenih osvojio broncu na Svjetskom prvenstvu u Katru, u ovom prijelaznom roku ostvario je transfer karijere potpisavši za Union Berlin, trenutačno drugi klub njemačke Bundeslige.

“Još ne mogu vjerovati da sam u Bundesligi, ali idemo dan po dan, trening po trening, prikupljati te osjećaje što brže i priviknuti se na drugu najjaču ligu na svijetu”, rekao je za Novu TV.

U debitantskom nastupu upisao je asistenciju vrijednu preokreta i, kako se ispostavilo, osvajanja triju bodova na gostovanju kod Werdera u Bremenu.



“Bila je dobra utakmica, možda ne za gledatelje, ali za nas je bila odlična. Uzeli smo tri boda i jako sam sretan zbog toga”, kaže.

Na pitanje o tome kakvu je momčad zatekao, Juranović je rekao da ima puno mladih i nekoliko dobrih starijih igrača.

“Pokrivamo se jako dobro. To je ono što nas krasi. Trener me htio, doveo me i hvala mu za tu priliku”, naveo je.

Naravno, nezaobilazno pitanje u razgovoru s njim bilo je i ono vezano za reprezentaciju i lipanjski Final Four Lige nacija.

“Mislim da ako nastavim ovako, da ću biti bolji igrač poslije te Bundeslige. Šo se tiče reprezentacije, mi možemo biti još puno bolji i jedva čekamo tu Ligu nacija. Isto kao i oni, ja isto očekujem puno veće stvari od sebe i idem u ovaj izazov pun ambicije i s pogledom prema naprijed”, zaključio je.

 

Komentari