Španjolski napadač proživljava pravi pakao: Lijekovi ne pomažu, čeka ga operacija?

AP Photo/Pablo Garcia via Guliver

Posljednjih dana Alvaro Morata nije trenirao. U Atletico Madridu itekako imaju razloga da budu zabrinuti jer španjolski napadač ima ne tako čestu vrstu problema. Razlog je nepodonošljiva bol uzrokovana neuralgijom trigeminusa.

S 20 golova u svim natjecanjima ove sezone, Alvaro Morata je sigurno udarna igla Atletico Madrida. No, posljednjih dana ne može trenirati.

Radi se o kroničnom bolnom stanju koje zahvaća trigeminalni živac, jedan od najvažnijih živaca na našem licu, i može trajati od jedne sekunde pa sve do dvije minute. Čak i blagi pokreti, poput pranja zubi, mogu izazvati bol koja obično zahvaća desnu stranu lica, i to kod osoba starijih od 50 godina

AP Photo/Manu Fernandez via Guliver

Ni lijekovi nisu dovoljni

Smatra se “najbolnijom poznatom bolešću u medicinskoj praksi”, piše španjolski AS pa dodaje da često puta ni lijekovi nisu dovoljni kako bi se pomoglo pacijentima koji boluju od toga.



Morata trenutno osjeća velike bolove, zbog čega uzima lijekove, ali nije posve sigurno da će biti spreman za utakmicu protiv Athletic Bilbaa. Nažalost, ovakvo liječenje ne mora biti učinkovito, tako da se često puta mora pribjeći i operaciji.

Već dugo traje i golgeterski post Alvara Morate. Strijelac je bio posljednji put 3. ožujka u pobjedi protiv Betisa 2:1.

Sljedeću utakmicu Atletico Madrid igra u subotu 27. travnja. Protivnik je Athletic Bilbao i nastup Morate je pod velikim znakom upitnika.

Komentari