Sprema se milijunski posao za Ivana Rakitića: ‘Već se oprašta od klupskih igrača’

Foto: Facebook

Ivan Rakitić ostavio je veliki trag u Španjolskoj igrajući za Sevillu i Barcelonu, no po informacijama iz te zemlje, sada se sprema odlazak u zemlju u kojoj se ne štedi na milijunima za dovođenje igrača. Rakitić je ‘na meti’ u Saudijskoj Arabiji. Na njegovom dovođenju radi Al-Shabab, a španjolski Relevo tvrdi da su pregovori u završnoj fazi.

Dođe li do dogovora, Rakitić bi u Saudijsku Arabiju otišao odmah, prije završnog dijela sezone u kojoj je Sevilla u opasnoj zoni na ljestvici u Španjolskoj, samo bod ‘iznad crte’ u borbi za zadržavanje u najjačem rangu natjecanja. O blizini dogovora javlja Relevo, a informacije ima i španjolska Marca.

Najpoznatiji tamošnji sportski list tvrdi da se Rakitić već oprašta od klupskih suigrača u Sevilli prije nego krene na novu destinaciju. U sadašnjem klubu je od 2020., a to mu je druga epizoda nakon što je član Seville prethodno već bio od 2011. do ’14., prije nego je na red došlo šest godina u dresu Barcelone, prenosi Dnevno.hr.

U posljednje vrijeme igrao manje

Španjolski mediji javljaju da je Rakitić na izlaznim vratima u Sevilli, a to se događa nakon što je 35-godišnja legenda Vatrenih u posljednje vrijeme bila u drugom planu kod trenera Quiquea Sancheza Floresa. Rakitić je posljednji put imao punu minutažu u prvenstvu sredinom prosinca protiv Getafea, a ligašku utakmicu protiv Girone odigranu prošlog vikenda pratio je s klupe.

Odlazak u Saudijsku Arabiju mogao bi donijeti više minuta, ali i igranje u slabijoj konkurenciji nego u Španjolskoj. Koliko god Saudijci davali milijuna za dovođenje nogometnih zvijezda, vrhunska europska liga je ipak i dalje korak iznad u odnosu na igranje na Arapskom poluotoku.

Gotovo je! Brekalo je na putu za Split: U bijelom dresu već u ponedjeljak

 

Komentari