SRAMOTNA ODLUKA Brat svjetske prvakinje dobio minimalnu kaznu za napad na trenera Ivane Habazin

Bad Left Hook / Twitter

Brat Claresse Shields, svjetske boksačke prvakinje, osuđen je na godinu dana zatvora zbog napada na trenera Ivane Habazin.

Kao što se bilo pretpostavljalo i pisalo o tome, brat boksačke prvakinje svijeta Claresse Shields, Artis Mack, dobio je sramotnu kaznu za kukavički napad na trenera naše Ivane Habazin još u listopadu prošle godine.

Artisu Macku je prijetilo 10 godina zatvora, međutim priznao je krivnju i objasnio zašto je tako reagirao, nakon čega mu je sud umjesto maksimalne kazne propisao minimalnu od godine dana iza rešetaka.

Njegovo objašnjenje je bilo da je reagirao agresivom jer je James Ali Bashir uputio uvredljive i rasističke izjave u njegovu i smjeru njegove sestre.



“Čuo sam da nas naziva “nigger” i zato sam se uplašio za sigurnost svoje sestre”, bilo je objašnjenje brata Claresse Shields.

“Ovo možemo smatrati pobjedom. Mr. Mack se susreo s uvredama te vrlo emotivnim i provokativnim izražavanjem. Bio je zabrinut za sigurnost svoje sestre. Riječi koje je čuo su bile izuzetno ofenzivne te se on odlučio zaštititi svoju sestru”, rekao je nakon saslušanja Mackov odvjetnik Frank Manley, jedan od najskupljih, a samim time i najuglednijih odvjetnika u državi Michigan, piše Gol.hr.

Podsjetimo, Bashir je od napada zaradio teški potres mozga, slomljenu čeljust i ostao je bez zubiju.

Komentari