Srbić nakon osvajanja zlata: “Stvarno sam presretan i preponosan”

Foto: Vlado Kos / CROPIX

Hrvatski gimnastičar Tin Srbić osvojio je svoju drugu zlatnu medalju karijere, nakon svjetskog zlata u Montrealu 2017. uzeo je zlato na preči na Europskom prvenstvu u turskoj Antalyji.

– Zlatna medalja, prvo europsko zlato i prvo zlato na velikim natjecanjima nakon skoro šest godina i Montreala 2017. godine. Bilo je između puno srebrnih medalja, stvarno sam se nadao da mogu danas iz sebe izvući taj maksimum i osvojiti zlato. Uspio sam, išao sam u finalu s tom novom vježbom s početnom ocjenom 5,9. Odradio sam jako dobro. Znao sam da ću biti jako, jako blizu Carla Macchinija iz Italije, koji je dobio 14,2 i da ćemo se stvarno potući za to zlato. Eto, tih 0,033 prevagnulo je na moju stranu. Stvarno sam presretan i preponosan na to što sam izvukao, pogotovo iz prošle sezone. Puno sam naučio, puno toga upotrijebio u ovoj sezoni, dobro se osjećam, napredujem i ovo europsko zlato je jedna stvarno velika nagrada, rekao je Tin Srbić.

– Jako smo svi sretni, ostvarenje svih naših snova, sve nam je išlo po planu. To je jako lijepo, jer uvijek ima nekakvih problema, ali evo, sad se sve poklopilo. Što reći nego da smo jako sretni, rekao je Tinov trener Lucijan Krce.

– Jako smo sretni što je Tin razveselio cijelu našu hrvatsku obitelj odličnim nastupom i osvajanjem zlatne medalje, drugu našu u povijesti na europskim prvenstvima. Posebno mi je drago jer se stalno zafrkavamo da sam je dosad samo ja imao i drago mi je da je Tin to uspio. Zasluženo je da nakon svjetskog zlata, kao aktualni olimpijski doprvak, sada ima u svojoj vitrini i zlato s EP-a. Ovo je još jedan dokaz kvalitetnog rada, ovo je nakon 2008. godine pokazatelj dugog kontinuiteta vrhunskih rezultata hrvatske gimnastike. Ude i Seligman su 2008. osvojili srebro i broncu, prve europske medalje za Hrvatsku, Ude prvu olimpijsku medalju, a sada Tin nastavlja taj niz. Malo je sportova i zemalja koje se mogu pohvaliti takvim kontinuitetom, da svake godine imamo predstavnike u finalu europskih i svjetskih prvenstava, izjavio je predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza Marijo Možnik.



Sjajni Srbić u svojoj riznici medalja ima srebro s olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine, te zlato sa SP-a u Montrealu 2017. i srebro sa SP-a dvije godine kasnije u Stuttgartu.

Iza Srbića je sada sedam velikih, najvećih gimnastičkih finala – olimpijsko u Tokiju 2021., dva europska, u Szczecinu 2019. i Mersinu 2020. te tri svjetska – Montreal 2017., Doha 2018. i Stuttgart 2019. I samo jednom nije bio na postolju. Samo u Dohi kada je bio četvrti na svijetu.

Komentari