Srbima nije promakao potez hrvatskog trenera, baš su se raspisali: ‘Nasilnik Bjelica suspendiran’

Marko Mrkonjić/Cropix

Hrvatski trener Nenad Bjelica je svojim potezom tijekom derbija Bundeslige između domaćeg Bayerna i Union Berlina izazvao bijes njemačke i šire javnosti, ali niti njegov nesportski potez nije pomogao njegovom klubu da se vrati neporažen s gostovanja u Munchenu.

Podsjetimo, Nenad je u 74. minuti susreta uzeo jednu loptu koja je otišla u aut, a po nju je krenuo igrač domaćina Sane, da bi došlo do bliskog kontakta između igrača Bayerna i našeg Bjelice, koji je Sanea uhvatio za vrat.

“Pokušao sam dati loptu i gurnuo me je. Nakon toga sam napravio grešku”. Da li će mu se ispričati? “Ne”, izjavio je Bjelica nakon incidenta, koji ga je na kraju došao poraza od 1:0, tri utakmice suspenzije i 25 tisuća eura kazne.

Nasilnik Bjelica

Ovaj potez vrlo je negativno popraćen u njemačkim medijima, koji su tražili i njegov otkaz, a i našim istočnim susjedima nije promakao potez Bjelice, kojeg su prozvali nasilnikom.



Tako Mondo u naslovu donosi: ‘NASILNIK BJELICA SUSPENDIRAN! Udario nogometaša, Savez odmah reagirao’, pišu sa srpskog portala i u tekstu spominju ‘neslavne’ epizode u Osijeku i Trabzonsporu, te pišu o tome kako su ga naši mediji proglašavali ‘najboljim trenerom u regiji’.

Vjerojatno i sam Bjelica se pita čemu je tako reagirao, ipak bi on kao trener mora znati bolje, ali srećom po njega prošao je s dosta blagom kaznom pa će na klupu ponovno 10. veljače, kada će Union igrati protiv Wolfsburga naših Nike Kovača i Lovre Majera

 

Komentari