Stigla i prva medalja s Paraolimpijskih igara: Osvojio ju je srebrni Velimir Šandor

Pixsell

Odličnu formu s kraja Olimpijskih igara Hrvatska je uspješno prenijela i na početak Paraolimpijskih igara. Velimir Šandor je u bacanju diska bio srebrni te time popravio svoj najbolji rezultat, treće mjesto iz Rija 2016.

Hrvatski rezultati

Velimir Šandor je u bacanju diska klase F52 osvojio srebrnu medalju dobacivši disk do 19,98 metara što je bilo za 4 centimetra kraće od paraolimpijskog zlata! Druga je ovo medalja za Velimira na POI nakon što je prije 5 godina u Riju bio brončani.

Nevjerojatno blizu medalje bio je hrvatski atletičar Miljenko Vučić je zauzeo 4. mjesto u finalu bacanja kugle klase F11 s prebačenih 13,17 metara te su ga od medalje dijelila 43 centimetra.

Naš boćar Davor Komar je u trećem kolu grupne faze svladao Kanađanku Alison Levine s 8-2 čime je osvojio drugo mjesto u skupini te sada čeka kompletiranje ostalih skupina kako bi znao je li među dva najbolja drugoplasirana što bi ga vodilo u četvrtfinale dok je plivač Tomi Brajša je zauzeo 6. mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini utrke na 200m slobodno klase S4 s vremenom 3:32.14 što nije bilo dovoljno za finale.



Hrvatski atletičar Marijan Presečan je zauzeo 6. mjesto u finalu bacanja kugle klase F53 s prebačenom daljinom od 7,53 metra, a naš atletičar Matija Sloup je zauzeo 4. mjesto u finalu bacanja kugle klase F40 s prebačenom daljinom od 10,40 metara što je njegov novi rekord karijere.

Hrvatska je judoka Lucija Brešković, pak poražena u prvom kolu turnira kategorije do 70 kilograma od Raziye Ulucam iz Turske, dok je u repesažu poražena od Olge Zabrodskaie iz Rusije

Uspjesi susjeda

Do svoje prve medalje došli su i Slovenci i Crnogorci. Slovenski strijelac Franček Gorazd Tiršek je u mješovitoj konkurenciji discipline 10m zračna puška u klasi SH2 osvojio srebrno odličje sa 252,4 pogođena kruga.

Crnogorski stolnotenisač Filip Radović je poražen u polufinalu klase 10 od prvog stolnotenisača svijeta Poljaka Patryka Chojnowskog s 3-1 u setovima. Tim porazom je Filip osvojio brončano odličje, prvo odličje u povijesti Paraolimpijskih igara za Crnu Goru!

 

Komentari