Sudac utakmice između Junaka i Rudeša, Patrik Kolarić isključio – fotoreportera

Zanimljiv je to bio dan, baš interesantna subota na drugoligaškim terenima diljem Hrvatske. Dobro, doduše, zadržat ćemo se za potrebe ove priče na jednom uskom krugu, onom koji potpada pod dalmatinsku unutrašnjost. Jedan se incident dogodio u Sinju, drugi pak, u Zmijavcima.

Igrali su u Sinju dakle, Junak i Rudeš. Zagrebačka momčad slavila je rezultatom 0:2, iako je dobar dio utakmice igrala s igračem manje. Burić u sedmoj minuti, odnosno Muić u 44. zabijali su golove, a baš se u toj, pretposljednjoj minuti prvog dijela dogodio najzanimljiviji trenutak.

Glavni sudac utakmice, Patrik Kolarić iz Strahominca isključio je jednog – fotoreportera. On se naime, nakon drugog gola Rudeša išao verbalno obraćati treneru Mariju Careviću riječima: “A jesi sada sretan, seljačino nepristojna?”

Nije se to sucu Kolariću naročito svidjelo pa ga je udaljio na tribine. Istina, imao je fotoreporter nešto malo gori pogled na teren što se posla tiče, ali nije smio stajati uz teren, na uobičajenom radnom mjestu.



Drugi incident vodi nas u Zmijavce. Tamo je domaća Croatia s 2:1 nadigrala sušački Orijent 1919. Gostujući trener Damir Milinović nije se mogao pomiriti sa sudačkim odlukama koje su išle, kako nam je rekao u razgovoru nakon utakmice, na štetu njegove momčadi. Naime, Croatia je do pobjede došla u sudačkoj nadoknadi, točnije u 91. minuti pogotkom Gudelja, ali Orijent je još ranije igrao s devetoricom igrača.

Zbog po dva žuta kartona za goste s Krimeje bili su isključeni Kokorović u 64. minuti, odnosno Smolčić u 82. minuti. Taj trenutak prelio je čašu Damira Milinovića, a tu se rodila i jedna zanimljiva poveznica.

Sudac dvoboja u Zmijavcima Tino Krečak isključio je Milinovića nakon mu je trener Orijenta rekao: “Krečak, sramoto jedna, isti si lopov kao stric ili otac što ti je već.”

Damir Milinović bio je igrač Rijeke u nesuđenoj šampionskoj sezoni 1998/99 kada je u ulozi pomoćnog suca na Kantridi u utakmici posljednjeg kola bio Krečakov stric Zoran. On je naime, mahao ono dvojbeno zaleđe…

Milinović objasnio što se događalo:

“Krečak je išao vidno na štetu mojim igračima. Utakmica uopće nije bila incidentna, dapače, bila je jako korektna. Težak je teren bio. Prvi crveni karton je u najmanju ruku bio dvojben, a o drugom, tom drugom žutom za Smolčića neću ni govoriti. Mislim da svatko tko je bio na stadionu to može reći. Krečaku nisam rekao da je sramota, nego da je prevara. Podsjetio sam ga malo na ono što je njegov stric napravio Rijeci… Nisam mogao dopustiti da se tako blati sve ono što radimo kroz tjedan. Moji dečki nisu neki grubijani, rade i treniraju pošteno i odano, usprkos svim ovim problemima. Morao sam reagirati”, rekao nam je Milinović.

Komentari