SUMANUTO TROŠENJE! Svi transferi koje je Chelsea obavio u zimskom prijelaznom roku

Foto: Twitter

Chelsea je u zimskom prijelaznom roku nastavio sa sumanutim trošenjem i odradio je mnogo ulaznih transfera uoči nastavka sezone.

Nijedan klub nije potrošio veću količinu novca u prijelaznom roku, a Chelsea se istaknuo s rušenjem britanskog rekorda za dovođenje Enza Fernandezaiz Benfice u posljednjim satima siječnja, piše HRT.

Koje je igrače Chelsea doveo u siječnju?

David Datro Fofana (20)

Napadač iz Obale Bjelokosti stigao je iz norveškog Moldea za 12 milijuna eura. U 24 nastupa za norveški klub zabio je ove sezone 15 golova. S Chelseajem je potpisao ugovor do ljeta 2029. godine.



Benoît Badiashile (21)

Iz francuskog Monaca u London je stigao 194 centimetara visoki centralni branič za odštetu od 38 milijuna eura, a klubom je potpisao ugovor do ljeta 2030. godine.

Andrey Santos (18)

Brazilski veznjak stigao je iz Vasco da Game za odštetu od oko 12.5 milijuna eura, a potpisao je ugovor s Chelseajom do ljeta 2030. godine.

Joao Felix (23)

Ofenzivni igrač Atletico Madrida došao je na posudbu do kraja sezone iz Atletico Madrida za 11 milijuna eura. Prije nego što je postao privremeni “Blues”, s Atletico Madrid potpisao je produljenje ugovora do 2027. godine. Chelsea nema opciju za otkup igrača po isteku posudbe.

Mikhailo Mudrik (22)

Mlada ukrajinska zvijezda bila je blizu Arsenala, ali na kraju je potpisala za Chelsea. Njegov Šahtar trebao bi na kraju dobiti oko 100 milijuna eura, a vezao se s Chelseajem, također dugoročno, do 2030. godine.

Noni Madueke (20)

Desni krilni igrač došao je iz nizozemskog PSV Eindhovena za odštetu od 35 milijuna eura do 2030. godine.

Malo Gusto (19)

Iz Lyona stiže desni bočni igrač, koji je također potpisao ugovor na sedam i pol godina, a do kraja ove sezone ostat će u Francuskoj na posudbi. Vrijednost njegovog transfera iznosi 30 milijuna eura.

Enzo Fernandez (22)

Za kraj prijelaznog roka, Chelsea je dogovorio dolazak mladog argentinskog veznjaka, najboljeg mladog igrača na Svjetskom prvenstvu u Kataru koji je potpisao ugovor do 2031. godine. Benfica će za njega dobiti 121 milijuna eura.

Ukupno je Chelsea na pojačanja potrošio 329.5 milijuna eura u zimskom prijelaznom roku, najviše na Mudrika i Fernandeza, a sa svim igračima potpisani su dugogodišnji ugovori.

Chelsea je trenutačno deseta momčad engleske Premier lige s 29 bodova iz 20 kola. Četvrto mjesto koje vodi u Ligu prvaka, a trenutačno ga drži Manchester United, bježi im sedam bodova.

Iz kluba je siječanjskom prijelaznom roku otišao je samo Jorginhou Arsenal za 11.3 milijuna eura.

Komentari