Sve individualne nagrade na dodjeli Zlatne lopte ‘pokupili’ nogometaši Reala i Barcelone

Foto: Instagram

Karim Benzema osvojio je Zlatnu loptu, nagradu koju svake godine najboljem nogometašu svijeta dodjeljuje svjetski poznati sportski list France Football. Thibaut Courtois proglašen je najboljim golmanom. Nogometaš Barcelone Gavi osvojio je nagradu Kopa za najboljeg mladog nogometaša na svijetu. U toj je konkurenciji drugo mjesto osvojio Francuz Eduardo Camavinga iz madridskog Reala, a treće igrač Bayerna Jamal Musiala.

Titulu najbolje nogometašice na svijetu obranila je Alexia Putellas. Nagradu za najboljeg strijelca dobio je Robert Lewandowski, drugu godinu zaredom. Svi dobitnici individualnih nagrada igraju za Real Madrid ili Barcelonu. No najboljim klubom ipak je proglašen Manchester City.

Drugi najbolji klub na svijetu je Liverpool, a Real Madrid, koji je osvojio Ligu prvaka te imao čak trojicu igrača u top 10 kandidata za Zlatnu loptu, završio je na trećem mjestu. Manchester City osvojio je englesku ligu, igrao u polufinalu Lige prvaka, gdje ih je izbacio Real. Njihova ženska momčad također je osvojila englesko prvenstvo, prenosi Index.

 



Komentari