SVE JE SPREMNO ZA FINALE: Messi i ekipa idu na branitelja naslova, velika poslastica za kraj!

Foto: Tom Dubravec/CROPIX

Od 16 sati igra se finale Svjetskog prvenstva u Katru, a svoju treću titulu u povijesti tražit će Francuska i Argentina. Bit će to ogled aktualnog svjetskog prvaka i aktualnog prvaka Južne Amerike

Stigli su sastavi za utakmicu finala Svjetskog prvenstva. Evo za koje su se igrače izbornici odlučili:

Argentina: Martinez – Molina, Romero, Otamendi, Tagliafico – De Paul, Enzo Fernandez, Mac Allister, Di Maria – Messi, Alvarez

Francuska: Lloris – Kounde, Varane, Upamecano, T. Hernandez – Griezmann, Tchouameni, Rabiot – Dembele, Giroud, Mbappe



Svjetsko prvenstvo u Katru traži odgovor na još samo jedno pitanje. Pada odluka o osvajaču trofeja za koji je borba krenula prije točno četiri tjedna, a na kraju puta na velikom turniru, za naslov svjetskog prvaka bore se branitelj naslova Francuska i Argentina u čijem dresu svoje prvo SP želi osvojiti Lionel Messi.

Po najavama, trebala bi to biti velika borba momčadi koje su prolazile i teške trenutke, a nakon svega, izborile su se za sjajnu šansu da slave. Francuzi se nadaju reprizi dolaska do trofeja prije četiri i pol godine u Rusiji, tada u finalu protiv Hrvatske, dok će Argentinci tražiti korak više nego u prvom finalu s Messijem u svojim redovima, 2014. u Brazilu. Tada su u borbi za naslov slavili Nijemci.

Francuska i Argentina se bore za svoj treći naslov svjetskog prvaka. U slučaju Francuza, prva dva trofeja stigla su 1998. i 2018., dok su Argentinci svoje titule osvajali 1978. i 1986.

Ranije na SP-u, Argentina se podizala nakon što im je otvaranje u Katru donijelo senzacionalan poraz od Saudijske Arabije. U tom podizanju, momčad predvođena Lionelom Messijem slavila je i polufinalnih 3:0 protiv Hrvatske.

Francuzi su, pak, svoj put prema finalu izgradili bez obzira na probleme u momčadi, uključujući i izostanak Karima Benzeme, ovogodišnjeg osvajača Zlatne lopte za sjajne predstave tijekom sezone 2021./22.

Francuska nije bila kompletna, no s Kylianom Mbappeom kao svojom glavnom zvijezdom, u igri je za drugi uzastopni naslov, a sve će biti poznato nakon zvučnog dvoboja u kojem su na drugoj strani Messi i njegovi argentinski reprezentativni kolege.

 

 

Komentari