‘SVJESNI SMO SVOJIH KVALITETA’ Hrvatski rukometaši danas igraju prvu utakmicu Svjetskog prvenstva, ozbiljan protivnik odmah na početku

Foto: Goran Sebelic/CROPIX

Hrvatska rukometna reprezentacija danas u 20:30 u švedskom Jönköpingu u prvom kolu skupine G protiv Egipta igra prvu utakmicu Svjetskog prvenstva.

“Egipat je ozbiljna reprezentacija, gazi u obrani, u tranziciji i u napadu. Respektiramo ih, ali smo svjesni svojih kvaliteta. To je jedna reprezentacija koja ima širok roster i dobru 6-0 obranu, iz koje vuku u leđa. Lijevi vanjski su ti koji donose puno odluka. Naša obrana je na to spremna, pripremili smo se na njihove individualne i kolektivne karakteristike”, rekao je hrvatski izbornik Hrvoje Horvat uoči utakmice s Egipćanima.

“Spremni smo, odradili smo dobre pripreme. U principu sve što smo htjeli smo i odradili. Očekuje nas rat svih 60 minuta, gdje svi moramo biti koncentrirani i fokusirani i onda neće izostati dobar rezultat”, dodao je Horvat.

“Egipat je ozbiljan protivnik”

Rukometno Svjetsko prvenstvo u srijedu su otvorili Francuska i drugi domaćin Poljska (26:24), dok je jučer odigrano još sedam utakmica. Uz Egipat, Hrvatska je u skupini sa Sjedinjenim Američkim Državama (15. siječnja) i Marokom (17. siječnja), a sve utakmice prve grupne faze igrat će u 20:30.



“Vjerujem da je Hrvatska spremna, odradili smo odlične pripreme, dobro smo trenirali i mislim da smo odigrali zadnje dvije utakmice ok. Vidjeli smo što ne smijemo raditi i što moramo ispraviti”, izjavio je hrvatski reprezentativac Željko Musa.

 

Komentari