Svjetska Premier karate liga u Dublinu: Ivan Kvesić u borbi za zlato, Anđelo Kvesić za broncu

Foto: ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX

Braća Kvesić briljirala su drugog natjecateljskog dana turnira Svjetske Premier karate lige u Dublinu. Ivan je izborio finale kategorije -84 kg, a Anđelo će se boriti za odličje brončanog sjaja u kategoriji +84 kg.

U skupini Ivan je slavio protiv Japanca Yute Morija 12-4 i Ukrajinca Konstiantyna Tsymbala 4-0. U četvrtfinalu nadvisio je Ekvadorca Josea Aceveda, bilo je 11-6. Mlađi Kvesić finale je izborio u polufinalnom okršaju protiv Grka Konstantinosa Mastrogiannisa u meču koji je završio 5-5, ali je naš reprezentativac ostvario pobjedu zahvaljujući ‘senshuu’, odnosno pravilu prvog osvojenog boda, piše HRT.

U nedjeljnom finalu za naslov će se boriti protiv Talijana Michelea Martine.

Anđelo Kvesić borit će se pak za broncu u teškoj kategoriji, iako je osvojio prvo mjesto u kvalifikacijskoj skupini. Remizirao je protiv Nizozemca Issame Najdija 0-0, a u nastavku je svladao Srbina Luku Vukovića 3-0 i Nijemca Nicolaia Sekota 11-7. U četvrtfinalnom dvoboju izgubio je od kasnijeg finaliste Ukrajinca Rizvana Talibova 2-0, pa će se u sutrašnjem susretu za broncu boriti protiv Anesa Bostandžića iz BiH.



Bostandžić je u skupini izgubio od drugog našeg predstavnika u toj kategoriji Jakova Bunjevca 3-2, ali je zahvaljujući prvom mjestu u skupini stigao najprije do četvrtfinala, a na kraju do borbe za brončano odličje. Bunjevac je natjecanje u skupini završio na trećem mjestu, iako je pobijedio i Talijana Michaela Ghislandija 5-2, ali i izgubio od Brazilca Giovanija Selgada Felipina 1-0.

Lesjak zaustavljena u četvrtfinalu

Kod djevojaka Lucija Lesjak (+68 kg) natjecanje je završila u četvrtfinalu. U svojoj kvalifikacijskoj skupini bila je prva, pobijedivši Njemicu Johannu Kneer 5-2, Luksemburžanku Polu Giorgetti 3-1 i Talijanku Lindu Stasi 6-0. U nastavku je ispala od Japanke Yuzuki Sawae 3-2.

Nikolina Golomboš bila je druga u svojoj skupini i nije izborila plasman među osam najboljih. Svladala je Ukrajinku Juliju Rusu 8-3, a izgubila od Talijanke Clio Ferracuti 8-0.

U kategoriji do 68 kg Lea Vukoja završila je treća u svojoj kvalfikacijskoj skupini, a Sadea Bećirović na tom stupnju natjecanja bila je četvrta. Vukoja je izgubila Španjolke Marije Isabel Mejias Nieto 8-6 i Azerbajdžanke Irine Zaretske 4-1, a Bećirović je bila bolja od Japanke Ayumi Yatoye 4-2, ali su je prolaska u četvrtfinale koštala dva minimalna poraza istim rezultatom (1-0) od Švicarke Elene Quirici i Čileanke Anastasije Velozo.

Posljednjeg dana natjecanja Sgardelli za zlato, Pehar za broncu

U završnici posljednjeg natjecateljskog dana nastupit će još dvije hrvatske karatistice koje su to izborile u petak. Emu Sgardelli očekuje finale kategorije do 50 kg protiv Venezuelanke Yorgelis Salazar, a u istoj kategoriji suparnica Jelene Pehar za brončanu medalju bit će Engleskinja Niamh Crosgrove.

Na turniru u Irskoj sudjeluje ukupno 347 natjecatelja iz 58 zemalja.

Komentari