Teška financijska situacija u Barceloni, klub je u velikim dugovima, a evo i koliko duguju

Foto: FLickr

Katalonski velikan Barcelona proživljava dramatičnu financijsku krizu jer klub duguje 1.35 milijardi eura, objavio je predsjednik kluba na konferenciji za novinare.

Predsjednik kluba Joan Laporta na konferenciji je za kaotično stanje prozvao bivšu upravu na čelu s Josepom Bartomeuom.

Dug kluba je podijeljen na sljedeći način – 617 milijuna eura je bankovnih dugova, 389 milijuna klub duguje igračima, 56 su preuzete obveze jedne Barçine tvrtke, 90 milijuna je rezervirano za sudske sporove, 40 milijuna za pretplatu koje se neće naplaćivati, a 79 milijuna eura moraju vratiti po ugovoru na televizijska prava, piše HRT.

“Čim smo stupili na dužnost, prvo što smo učinili jest da smo zatražili od Goldman Sachsa premošćujući kredit od 80 milijuna eura, u protivnom ne bismo mogli isplatiti plaće”, rekao je Laporta.



“Postojala je i vrlo loša politika o plaćama igrača jer su mladi imali kratke ugovore, a veterani dugogodišnje. A problema je bilo i sa stadionom Camp Nou”, dodao je.

U ovom trenutku, prema riječima predsjednika, bit će potrebna i suradnja igrača, osobito onih koji imaju najskuplje ugovore.

“Prije svega, bit će potrebno postići dogovor s igračima o smanjenju plaće i radimo na tom pitanju. Igrači imaju fiksnu plaću i neke bonuse. Smanjenje plaće Gerarda Piquéa bilo je potrebno, omogućilo nam da registriramo pojačanja”, kazao je Laporte.

Zaključio je i kako postoji plan da se klub izvuče iz ove situacije kroz 18 mjeseci.

Komentari