Težak posao pred rukometašicama

Hrvatska rukometna reprezentacija/Davor Javorovic/PIXSELL

Nakon poraza od Ukrajine, pred hrvatskom ženskom rukometnom reprezentacijom, izuzetno je važan susret protiv Češke u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2022. Susret u Zlinu igra se od 17.20 sati.

Pobjeda nad Češkom u gostima briše neuspjeh iz Rijeke, dok poraz Hrvatice stavlja u vrlo tešku situaciju u nastavku kvalifikacija za europsku smotru koju zajednički organiziraju Slovenija, Crna Gora i Sjeverna Makedonija.

Poput Hrvatske, i Češka je u prvom kolu doživjela poraz. Češka je teško stradala od olimpijskih prvakinja Francuske s 38:22. To je njihov najteži poraz u povijesti europskih kvalifikacija.

Češka u svojim redovima ima nekoliko svjetski vrijednih igračica. Marketa Jerabkova je u europskom prvaku Kristiansandu Vipers s našom Anom Debelić. U istom klubu je Jana Knedlikova. U njemačkom HSG Blombergu je Kamila Kordovska (3/6 realizacija protiv Francuske). Vratarka Petra Kudlačkova je u francuskom Dijonu (10 obrana u prvom susretu). Veronika Mala u SG BBM Bietigheimu…



Hrvatska još nikada do Rijeke, kad se igralo po sustavu skupina, nije izgubila prvi susret kvalifikacija za europska prvenstva. Nadamo se da će naše rukometašice skupiti snagu i pokazati da je to bio samo slab dan, i da europska bronca još uvijek sjaji.

Komentari