Težak udarac za naše rukometašice! Dok su Hrvatice plakale na terenu Crnogorke su slavile njihov poraz

Screenshot: X

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija izgubila je od Mađarske 23:22 u zadnjem susretu drugog kruga i ispala sa Svjetskog prvenstva. Igračice izbornika Ivice Obrvana vodile su cijelu utakmicu, imale su čak i šest pogodaka prednosti, a onda Mađarska napravila seriju 5:0 i srušila Kraljicama šoka snove o novoj medalji.

Reprezentativke Crne Gore porazom Hrvatske automatski su osigurale prolazak u četvrtfinale Svjetskog prvenstva, odnosno više im nije bio bitan susret sa Švedskom, koji su u kasnijem terminu u ponedjeljak izgubile 25:32.

Foto: Mirko Ferlin / CROPIX

Međunarodni rukometni savez na X-u je objavio snimku reakcije crnogorskih rukometašica kada su saznale za poraz Hrvatske, koji ih je doveo u nokaut-fazu turnira. Dok su se one radovale, naše Kraljice su na parketu plakale.

Hrvatska ostala bez Olimpijskih igara
Kraljice šoka su ovim porazom ostala i bez mogućnosti kvalifikacija na Olimpijske gre u Parizu. Mađarska je završila na trećem mjestu u skupini sa šest bodova, koliko ima i druga Crna Gora.

Naše susjede osigurale četvrtfinale zbog pobjede u međusobnom susretu. Hrvatska je zauzela nesretno četvrto mjesto s pet bodova. Samo jedan bod dijelio ih je od mogućeg prolaza za koji im je bio dovoljan i remi.

Komentari