Trener Barcelone Valverde: Rakitić igra jer je to zaslužio

instagram

Trener španjolskog nogometnog prvaka Barcelone Ernesto Valverde vratio je hrvatskog reprezentativnog veznjaka Ivana Rakitića u udarnu postavu u posljednje četiri utakmice, a uoči subotnjeg prvenstvenog susreta protiv Real Sociedada izjavio je kako Rakitić provodi više vremena na travnjaku nego na početku sezone jer je to zaslužio.

“Vidim ga kao i ostale igrače. Znam da se, kada se približimo zimskom ili ljetnom prijelaznom roku, postavljaju pitanja o njemu. To što sada igra u kontinuitetu je zato što je zaslužio”, rekao je Valverde na konferenciji za medije u Barceloni upitan o Rakitiću.

Dokapetan hrvatske reprezentacije igrao je početnoj postavi protiv Borussije Dortmund, Atlético Madrida, Mallorce i Intera, a Barcelona je pobijedila u svim tim utakmicama. Time je ponovno zauzeo mjesto na sredini terena koje je držao od dolaska u klub 2014. pa sve do ovog ljeta. U kolovozu ga je Valverde, koji raspolaže sa sedam veznih igrača, bio posjeo na klupu. Samo ga je jednom, protiv Granade u rujnu, stavio u prvu postavu.

“Puno se stvari dogodilo posljednjih mjeseci. Ponekad se dogode nerazumljive stvari. No to je sada iza mene”, izjavio je Rakitić prije pet dana nakon što je asistirao Messiju u 5-2 pobjedi protiv Mallorce. Tada je raspršio nagađanja o mogućem odlasku u siječnju.



“Uvijek sam govorio da, ako budem mogao igrati ovdje, neće biti boljeg mjesta za mene od Barce. Ovo je savršeno mjesto za mene. Želim nastaviti osvajati titule s Barcelonom”.

Rakitić s Barcelonom ima ugovor do ljeta 2021. godine.

Barcelona je vodeća momčad španjolskog prvenstva sa 34 boda koliko ima i drugoplasirani Real Madrid. Real Sociedad je četvrti s 27 bodova.

U srijedu će se pak na Camp Nou igrati odgođeni derbi između Barcelone i Real Madrida.

Komentari