Trener Betisa pojadao se nakon poraza od Dinama: ‘Jednostavno nismo imali ekipu da se borimo’

DAMIR KRAJAC Cropix

Nogometaši Dinama ponovno su napravili veliku stvar izbacivanjem favoriziranog Betisa i plasmanom u osminu finala Konferencijske lige.

Iako su im davali manje šanse čak i nakon slavlja u Sevilli, Dinamo je odigrao jako dobru utakmicu na Maksimiru, bio je bolji od Betisa u svim segmentima igre i na kraju je zasluženo prošao dalje protiv suparnika čija se vrijednost na papiru procjenjuje na više od 200 milijuna eura.

“Željeli smo bolji rezultat u Europi. Radili smo greške koje se ne praštaju na ovoj razini natjecanja. Morat ćemo napraviti dobru analizu. Momčad se borila i u Europi i i La Ligi, ova grupa igrača zaslužuje kredit i respekt. Nema govora da se ekipa nije borila ili željela”, govorio je nakon utakmice protiv Dinama i remija u Maksimiru (1:1) trener Betisa Manuel Pellegrini.

<p>Urs Schnyder</p>
DAMIR KRAJAC Cropix

Pellegrini o utakmici

“Atmosfera na stadionu je bila sjajna. Osim gola imali smo još nekoliko prilika, ali nismo uspjeli. Dinamo je promijenio način igre, a nakon gola je samo rastao. Teško je kazati što je pošlo po zlu. “Nisam razočaran u ovu grupu igrača, imali smo i problema s ozljedama. Vjerovali smo igračima koje smo imali, ne bi ništa mijenjao”, dodao je trener Betisa.



Kasnije se pak Pellegrini španjolskim novinarima pojadao kako ipak nema ekipu za igranje u Europi: “Rekao sam to još u kolovozu. Igrati sa samo jednim stoperom u Europi je jako teško. Registracije, ozljede, prodaje. Jednostavno nismo imali ekipu da se borimo za ono što smo se borili.”

Podsjećamo, Dinamo i Betis odigrali su 1-1 u Zagrebu nakon što je prije tjedan dana Dinamo slavio s 1-0 u Sevilli golom Brune Petkovića iz jedanaesterca. U uzvratu je tako hrvatski prvak tako uspio obraniti stečenu prednost.

Dinamo ide u osminu finala Konferencijske: Gol Kanenka je bio dovoljan za veliku feštu!

 

Komentari