Trener Hajdukovih juniora napušta Poljud i odlazi u susjedstvo? Evo što stoji u pozadini priče

Foto: Tom Dubravec/ Cropix

Trener Hajdukovih juniora Marijan Budimir, mogao nastaviti karijeru u Premijer ligi Bosne i Herecegovine. Točnije, da bi trebao preuzeti klupu prve momčadi Širokog Brijega.

To bi značilo kraj jedne lijepe priče koja je izrodila dva uzastopna naslova juniorskog prvaka Hrvatske za Bijele i finale Lige prvaka mladih, što je uspjeh nezapamćen na našim prostorima. Budimir je radio u izuzetno teškim uvjetima, pogotovo ove sezone, kada je prva ekipa imala ogromnih problema s ozljedama, a dojam je da je u svom mandatu u Akademiji Bijelih napravio maksimum.

No, njegov odlazak u Široki Brijeg ne bi značio kraj priče s Hajdukom…

Naime, kako doznajemo iz pouzdanih izvora, ako bi strane postigle dogovor (što se za sada čini izglednim), Budimir bi s Bijelima produljio ugovor koji mu ističe na kraju ove sezone te bi prvoligaša iz susjedstva preuzeo kao Hajdukov trener na posudbi.



Njegov odlazak u susjedstvo trebao bi mu poslužiti da stekne iskustvo vođenja seniorske ekipe, jer je tome do sada najbliže došao u sezoni 2018./2019., kada je bio pomoćni trener Siniši Oreščaninu na klupi prve momčadi Bijelih.

Također, to bi predstavljalo svojevrsni početak suradnje Hajduka i Širokog Brijega, koji bi htio uspostaviti bliske odnose sa splitskim klubom i sasvim se odmaknuti od bjegunca od hrvatskog pravosuđa Zdravka Mamića.

Podsjećamo, krajem 2018. godine pojavila se informacija da bi osuđeni kriminalac mogao uložiti u klub te možda čak i preuzeti ulogu savjetnika, što su tada neki izvori iz Širokog pozdravili, ali Mamić je te navode demantirao, a njegova se uloga nikada nije formalizirala.

Hajduk, dakle, Budimira ne želi izgubiti, a s obzirom na to da vlada dojam kako je ovo idealan trenutak za njegov seniorski iskorak, pokušava se naći zajednički jezik u cijeloj priči. Hoće li se u tome uspjeti, trebali bismo saznati ubrzo.

Komentari