U engleskom Liga kupu dopušteno pet izmjena iako su klubovi bili protiv njih

Engleska nogometna liga (EFL) dopustiti će polufinalistima i finalistima Liga kupa pravo na pet izmjena u tim dvobojima, objavljeno je u ponedjeljak, a razlog za takvu odluku je rasterećenje igrača koji su izloženi velikim naporima zbog zgusnutog rasporeda utakmica.

Klubovi Premier lige glasovali su protiv primjene pravila o pet dopuštenih izmjena na svojim utakmicama, ali iz EFL-a su naveli da su se prije odluke konzultirali sa sva četiri preostala kluba u Liga kupu.

U utorak (20.45 sati) će Tottenham ugostiti drugoligašku momčad Brentforda, a u srijedu (20.45 sati) će se na Old Traffordu sudariti Manchester United i Manchester City.

Momčadi će, osim prava na pet zamjena, moći prijaviti devetoricu pričuvnih igrača.Ista će pravila vrijediti i za finalnu utakmicu koja će biti odigrana 25. travnja na Wembleyju.

Finale Liga kupa obično je na rasporedu u veljači, ali je ove godine odgođeno za kraj travnja u nadi da bi do tada mogle biti ublažene protuepidemijske mjere koje su trenutačno na snazi te da bi se na Wembleyju moglo igrati uz nazočnost navijača.

Komentari