UEFA zatvorila disciplinski postupak protiv Hrvatskog nogometnog saveza

Screenshot: Facebook

Disciplinska komisija UEFA-e donijela je odluku o zatvaranju disciplinskog postupka protiv Hrvatskog nogometnog saveza za ponašanje navijača na utakmici Europskih kvalifikacija Armenija – Hrvatska, objavio je HNS čije priopćenje donosimo u cijelosti.

Nakon utakmice u Erevanu, prema prijavi delegata pokrenut je disciplinski postupak protiv HNS-a zbog ponašanja navijača. Nakon iscrpnog očitovanja Hrvatskog nogometnog saveza, Disciplinska komisija Uefe je na sjednici održanoj 28. rujna zatvorila disciplinski postupak.

– Naravno, raduje nas ovakva odluka Uefine Disciplinske komisije jer smatramo da smo kroz svoje detaljno očitovanje dokazali da Hrvatski nogometni savez nije odgovoran za nerede na stadionu u Erevanu odnosno da ne postoje dokazi da su u tim neredima sudjelovali hrvatski navijači. Zahvaljujem pravnom timu koji je pripremio izvrsno očitovanje te našem odjelu sigurnosti koji je kvalitetno pripremio utakmicu i priložio važne dokaze tijekom ovog postupka, izjavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Disciplinska komisija Uefe donijela je odluku o zatvaranju disciplinskog postupka protiv Hrvatskog nogometnog saveza za ponašanje navijača na utakmici Europskih kvalifikacija Armenija – Hrvatska.



Hrvatski nogometni savez još iščekuje odluku Disciplinske komisije po pitanju utakmice Hrvatska – Latvija odigrane u Rijeci, a za koju je HNS prijavljen zbog rasizma i diskriminacije.

Komentari