Užasna hrvatska poražena na startu kvalifikacija od Brazila: Lekciju nam održao Aco Petrović

Bojan Bogdanović

U prvoj utakmici kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre u Tokiju koji se održava u Splitu, Hrvatska je pružila jako blijedu partiju protiv Brazila koji je nakon pobjede nad Tunisom izborio plasman dalje.

Pred nešto više od 8.000 ljudi u splitskoj Spaladium areni, Hrvatska je svojim navijačima, koji su predugo čekali vidjeti ovu reprezentaciju uživo, ostavila gorak okus u ustima. Brazil, kojeg vodi naš Aleksandar Petrović uvjerljivo je slavio s 94:67.

Jedini vrijedni spomena u Hrvatskoj bili su Roko Ukić s 13 i naša najveća zvijezda, Bojan Bogdanović s 16 poena. Kod Brazilaca najbolji je bio Hettsheimer s 20 poena. Hrvatska će, ako želi proći dalje, morati u petak svladati Tunis, a to ipak nebi trebao biti težak posao.

Tunis je u prvom kolu uvjerljivo izgubio od spomenutog Brazila, a po kvaliteti su nekoliko stepenica ispod izabranika Veljka Mršića. Hrvatskoj ipak, unatoč blijedoj partiji ništa nije izgubljeno jer od te tri reprezentacije dvije idu dalje te se križaju sa skupinom gdje su Rusija, Njemačka i Meksiko. Od tih šest reprezentacija samo će jedna izboriti Olimpijske igre.



Komentari