Vaterpolisti i rukometaši danas igraju na europskim prvenstvima. Evo gdje možete gledati utakmice

Foto: Damir Škomrlj/Cropix

Hrvatske reprezentacije u vaterpolu i rukometu danas će odigrati svoje utakmice na europskim prvenstvima. Pred vaterpolistima je susret četvrtfinala protiv Grčke (18:30), a pred rukometašima ogled prvog kola skupine B u kojem se sastaju protiv Španjolaca (20:30).

“Ako kažemo da su aktualni svjetski doprvaci, ali i srebrni s Igara u Tokiju, onda ne treba ništa više govoriti. To je reprezentacija koja u svojim redovima ima Vlachopoulosa, Genidouniasa, Kakarisa, Nikolaidisa, Papanastasioua. To su svjetske klase, sjajna reprezentacija. Komplimenti moji bi tu trebali i stati”, rekao je izbornik vaterpolista Ivica Tucak i dodao:

“Vjerujem da ih možemo pobijediti. Samo u zadnjih godinu i pol smo s njima odigrali tri utakmice i sve su bile u egalu. Dvije su i završile neodlučeno 8:8 i 5:5, jednu su oni pobijedili, za broncu u Budimpešti 2022. na Svjetskom prvenstvu. No, prije smo ih i pobjeđivali puno puta, ali da će to biti teška i neizvjesna utakmica, to očekujem ja kao i igrači. Morat ćemo biti na apsolutnom maksimumu.”

Utakmica se igra uz izravan prijenos na HRT-u 2.



Foto: Vladimir Dugancic/Cropix

Kreću rukometaši
Hrvatski rukometaši doputovali su na Euro u dobroj atmosferi i s optimizmom da će prekinuti niz velikih natjecanja bez dobrih rezultata. U pripremama za Europsko prvenstvo osvojili su Croatia Cup. Prva utakmica na EP-u donosi im susret s jakom Španjolskom.

Hrvatska je prema kladionicama tek 11. favorit za osvajanje Eura. Pogledaju li se rezultati s posljednjih velikih natjecanja, to i ne čudi. Hrvatska je bila tek 15. na SP-u 2021., a prošle godine zauzela je deveto mjesto na svjetskoj smotri. Na posljednjem Euru bila je osma, a propustila je i Olimpijske igre u Tokiju, prenosi Index.hr

Foto: Facebook

“Ekipa je spremna, svi igrači su zdravi, čak i Matej Mandić konkurira za sastav. Problema nemamo, sve vijesti su pozitivne i sretni smo zbog toga. Ako bude po mom, želim ratničku ekipu, pravi fajt. Moramo biti spremni sa svima igrati čvrsto i onda imamo šanse”, rekao je izbornik rukometaša Goran Perkovac pa nastavio:

“Španjolska? Uigrani su do detalja, već godinama igraju skupa, imaju iskusnih igrača koji su na okupu najmanje 7-8 godina. Imaju i izvanrednog vratara Pereza de Vargasa, brzi su u tranziciji, kompletna su ekipa koja ima jako puno kvaliteta, ali nadam se da ćemo im otkriti i nedostatke. Naša publika čini čuda, nadajmo se da će i sutra činiti čuda te da ćemo im mi svojom igrom olakšati da naprave izvanrednu atmosferu.”

Prijenos utakmice je na RTL-u.

Komentari