Važna utakmica je pred hrvatskom reprezentacijom: Evo gdje možete gledati gostovanje Vatrenih u Latviji

Foto: HNS/Facebook

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić dan uoči utakmice pretposljednjeg kola skupine D kvalifikacija za odlazak na EURO 2024. protiv Latvije u Rigi ponovio je kako je trenutačno fokusiran samo na sljedećeg suparnika, a ne i na ostale dvoboje u našoj skupini iako trenutačno Hrvatska ne ovisi sama o sebi kada je u pitanju izravni plasman.

Hrvatska će gostovati kod Latvije u subotu od 18 sati, a tada će već biti poznat ishod dvoboja Armenije i Walesa, koji bi u velikoj mjeri mogao utjecati na konačni plasman “vatrenih” u skupini, s obzirom da će se utakmica u Erevanu igrati od 15 sati. Osim protiv Latvije, do kraja kvalifikacija Hrvatsku još očekuje i dvoboj protiv Armenije u Zagrebu u utorak.

Uoči tih susreta Hrvatska je treća u skupini s 10 bodova, koliko ima i drugi Wales koji je u prednosti zbog boljeg međusobnog omjera, dok je Armeenija četvrta sa sedam bodova. Jedna od te tri selekcije pridružit će se Turskoj kao putnik u Njemačku s obzirom da će dvije prvoplasirane reprezentacije iz skupine izravno na EURO.

‘Važno nam je uzeti šest bodova’
“Razmišljam samo o našem poslu, važno nam je uzeti šest bodova. Možda nam pomogne činjenica što Armenija i Wales igraju prije nas, pa ćemo možda znati rezultat. Nama je sutra najvažnija utakmica i najbitnije je da obavimo dobar posao. Nećemo kalkulirati, to nema smisla. Usredotočeni smo samo na Latviju. Nije važno što će biti sutra u Armeniji ili što će biti u utorak. Svjesni smo da Ivanušec i Kramarić nemaju punu minutažu u klubovima, njih dvojicu ćemo sačuvati i spasiti koliko god možemo. To je problem o kojem moramo voditi brigu, ali samo o njima dvojici jer nisu u ritmu utakmica”, razmišlja Dalić koji je procijenio i momčad Latvije koja je posljednja u skupini sa samo tri osvojena boda:



“Moramo poštovati Latviju, pogotovo jer igra na domaćem terenu. Turci su u zadnjim trenucima pobijedili utakmicu ovdje, Wales se borio s igračem više. Moramo biti strpljivi. U Rijeci smo ih brzo načeli, ovdje nas očekuje zahtjevnija i teža utakmica. Latvijci su većinu golova primili u zadnjih 15 minuta, tako da se moramo boriti do zadnje minute na bilo koji način”.

Utakmica počinje u 18 sati, a prijenos možete pratiti na Novoj TV.

Komentari