Velika vijesti za navijače Leverkusena: Xabi Alonso ostaje u klubu

Foto: Facebook / Bayer 04 Leverkusen

Dobra vijest za sve navijače Bayera iz Leverkusena – njihov trener Xabi Alonso ostaje u klubu.

Kako objavljuje nogometni insajder Fabrizio Romano, opovrgnuta su sva nagađanja o odlasku Xabija Alonsa iz Bayer Leverkusena te su vodeća momčad Bundeslige i njihov strateg dogovorili suradnju na još jednu godinu.

Alonso je u Leverkusen stigao 2022. godine te promijenio igru i sastav kluba iz temelja, što je podignulo Bayer nakon nekoliko osrednjih sezona do razine da klub ove godine nema ni jedan poraz u svim natjecanjima u kojima se natječe, a uz 10 bodova prednosti nad Bayernom u domaćoj ligi zasada uvjerljivo plovi prema tituli prvaka.

Za usluge Alonsa interesirali su se i njegovi bivši klubovi, Liverpool i minhenski Bayern, ali Xabi ih je odbio i odlučio ostati u redovima Apotekara.



Foto: Facebook / Bayer 04 Leverkusen

Alonso je  u karijeru vodio samo B momčadi Real Sociedada i Real Madrida

Alonso će imati klauzulu o odlasku na ljeto 2025., što se sumnja da bi moglo značiti da ga interesira klupa madridskog Reala. Radi se također o njegovom bivšem klubu, čiju je B momčad i vodio neko vrijeme, a gdje je kao igrač proveo razdoblje od 2009. do 2014. Trenutnom treneru Madriđana, Carlu Ancelottiju ističe ugovor upravo sljedeće ljeto.

Xabi je do Leverkusena vodio samo B momčadi Real Sociedada i Real Madrida, ali je u Leverkusenu vrlo brzo pokazao svoju trenersku klasu, od dovođenja igrača koji su se pokazali pravim pogotkom kao Frimpong i Xhaka, do mijenjanja igre u napadački nogomet, što je rezultiralo da Bayer ima jedan od najboljih napada Europe ove sezone.

Komentari