VELIKI NOGOMETNI VIKEND! U Madridu 250. El Clasico, u Liverpoolu Klopp protiv Guardiole, Tudor kod PSG-a

Facebook

Nogometni zaljubljenici ovoga vikenda moći će uživati u sjajnim utakmicama među kojima svakako treba izdvojiti velike derbije u španjolskoj, engleskoj i francuskoj ligi.

REAL MADRID – BARCELONA (16. listopada, 16.15)

El Clasico u svom 250. natjecateljskom izdanju u nedjelju donosi sraz Real Madrida i Barcelone na Santiago Bernabeuu, dvije vodeće momčadi na ljestvici La Lige. Obje ekipe imaju po 22 boda, a Katalonci su na vrhu zbog bolje gol-razlike.

Kapetan Vatrenih Luka Modrić za Real će zaigrati u svom 27. nastupu protiv Barcelone, a bit će zanimljivo vidjeti okršaj Karima Benzeme i Roberta Lewandowskog. Sjajni poljski napadač prvi je strijelac La Lige s devet pogodaka iz osam utakmica, a njegov profesionalizam i odnos prema radu te utjecaj koji ima na mlađe igrače ranije je pohvalio trener Barcelone Xavi Hernandez.



S druge strane, najizgledniji kandidat za osvajanje Zlatne lopte Karim Benzema, ove sezone je imao problema s ozljedama zbog čega je gotovo mjesec dana bio izvan terena, a zadnji je puta zabio krajem kolovoza. No, ne sumnjamo da je El Clasico prvi izazov za francuskog napadača.

U dosadašnjih 249. izdanja El Clasica Madriđani su slavili sto puta, Barcelona 97, a remijem su završila 52 susreta. Posljednji dvoboj dobili su Katalonci pobijedivši 4:0 na Santiago Bernabeuu u ožujku ove godine.

Samo jedan od posljednjih El Clasica u La Ligi u Madridu završio je remijem, u travnju 2011. bilo je 1:1 (s bijele točke zabili su Lionel Messi za Barcu i Cristiano Ronaldo za Real), a svih 90 minuta za Katalonce je igrao njihov sadašnji trener Xavi Hernandez.

Komentari