Veliki šok na Maksimiru: Evo tko se iznenada prometnuo u prvog kandidata za šefa Dinama

Foto: Goran Mehkek/Cropix

Izvršni odbor GNK Dinamo zasjedao je i u petak. Odlučeno je da će s “liste 35”, odnosno liste onih skupštinara po odabiru predsjednika, glavni kandidat za novi predsjednički mandat biti Mirko Barišić.

Barišić kreće po novi četverogodišnji mandat, a službeno će sve biti poznato početkom godine. Izborna skupština Dinama zakazana je za ožujak. Do tada će, kroz dvije izborne jedinice, upravnu i navijačku, biti izabrani članovi nove Skupštine.

Jednako tako, gradski Ured za opću upravu još nije odlučio o legalnosti skupštinskih sjednica održanih u 2023. godini. Pitanje je, je li sve bilo po zakonu u ožujku, odnosno rujnu, izvještava Zagreb.info.

RONALD GORSIC/Cropix

Superliga
Građanski nogometni klub Dinamo nakon što je primio vijest o presudi koju je donio Europski sud pravde u vezi slučaja Superlige, očitovao se da kao klub ni na koji način ne podržava tzv. projekt Superlige i ostaje predan suradnji s ECA-om, zajedno s europskim kolegama, kako bi podržao vrijednosti koje definiraju europski nogomet, kako su naveli u priopćenju.



Talijanski mediji tvrde kako je Brekalo u kontaktu s Dinamom i Hajdukom

Ranije su ideju o Superligi službeno odbili engleska Premier liga i francuska Ligue 1, ali i brojni uglednici zasebno. Negativno su se o tome izjasnili Bayern, dortmundska Borussia, Paris St. Germain, Manchester United, madridski Atetico i Sevilla. Upravo stoga što je mnogi ne podržavaju, teško će zaživjeti. U tom smislu, posebno je važno nesudjelovanje engleskih ekipa.

Komentari