Više sprint utrka u sljedećoj sezoni Formule 1

SILVERSTONE, UNITED KINGDOM - JULY 08: Stefano Domenicali during the British GP at Silverstone on July 08, 2011 in Silverstone, United Kingdom. (Photo by Rainer Schlegelmilch)

U sljedećoj sezoni bit će značajno veći broj sprint utrka, najavio je izvršni direktor Formule 1 Stefano Domenicali, čime je potvrdio da je vodstvo najpopularnijeg automobilističkog natjecanja zadovoljno ovogodišnjim eksperimentom.

„Na početku godine smo objavili da će u ovoj sezoni biti tri probna natjecanja kako bismo bili uvjereni da imamo dobar plan za budućnost. Sprint utrke ostaju, a želja nam je da ih zadržimo na otprilike trećini utrka te da ih povežemo s drugačijim načinom osvajanja bodova te sa stazama na kojima bi to moglo donijeti određenu razliku“, izjavio je Domenicali za Sky Sport.

U ovoj su sezoni već održane dvije sprint utrke, na VN Velike Britanije u Silverstoneu i na VN Italije u Monzi, a predviđeno je i da će isti sustav kvalifikacija za startne pozicije na nedjeljnu utrku biti održan i na VN Brazila. U kalendaru Svjetskog prvenstva formule 1 za sljedeću sezonu nalaze se 23 utrke, što bi prema Domenicalijevim najavama značilo da će na njih sedam ili osam biti održana sprint utrka koja je prvoj trojici vozača donosila dodatne bodove – tri za prvo, dva za drugo te jedan za treće mjesto.

Domenicali je također potvrdio da će sljedeća sezona započeti u ožujku, kao što je to uobičajeno, ali da će završiti nešto ranije u studenome, kako ne bi došlo do preklapanja sa Svjetskim nogometnim prvenstvom u Kataru.Komentari