Vondrousova ostvarila prvu pobjedu na US Openu

profimedia

Čehinja Marketa Vondrousova postala je prva tenisačica koja je ostvarila pobjedu na ovogodišnjem izdanju US Opena, jednom od najčudnijih Grand Slam turnira svih vremena, na kojem je od onoga što je uobičajeno ostao samo termin.

Čehinja, koja je postavljena za 12. nositeljicu je u dvoboju 1. kola pobijedila Belgijanku Greet Minnen sa 6-1 6-4.

Mlada 21-godišnja Čehinja je za pobjedu protiv tri godine stariju Belgijanku trebala svega 63 minute.

U idućem kolu čekaju igrat će protiv Bjeloruskinje Aliaksandre Sasnovich ili Amerikanke Francesce Di Lorenzo.



Turnir koji je slovio za najglasniji od četiri najveća u teniskom kalendaru, gdje su se u isto vrijeme miješali zvuk udaraca reketom po teniskoj lopti, žamor gledatelja s tribina i zvuk zrakoplova koji polijeću ili slijeću u obližnju zračnu luku LaGuardia, ove će godine biti daleko najtiši.

Na tribinama neće biti gledatelja, barem ne onih bez akreditacije, kojima je pri ulazu u centar izmjerena temperatura i ustanovljeno je da nije veća od 38 Celzijevih stupnjeva.

Na stadionima Arthur Ashe i Louis Armstrong tenisačice i tenisači će imati privid da igraju u normalnim okolnostima, jer će tamo biti i linijskih sudaca. Na ostalim terenima, aut će vikati strojevi, zahvaljući novoj generaciji sustava “Oka sokolovog”, koji je 2009. debitirao upravo u New Yorku, kad su u pitanju Grand Slam turniri.

Komentari