Zajec povukao ključne poteze u Dinamu: Stigao novi direktor, smanjene su ovlasti Vlatki Peras

Foto: Nenad Opacak / CROPIX

Predsjednik kluba Dinamo Velimir Zajec napravio je prve konkretne promjene u Dinamu.

Tako je Zvonimir Manenica postao novi član uprave, dok je Marko Marić imenovan za vršitelja dužnosti sportskog direktora. Izvršni odbor u ponedjeljak je trajao preko tri sata, a oformio i tri nova klupska odbora.

Jedan za organizacijska i financijska pitanja, drugi za izgradnju stadiona, a treći za članstvo u klubu. I to su najvažnije odluke prve sjednice IO-a u novom sazivu na kojoj se okupilo svih 13 članova.

Manenica se tako u upravi kluba pridružuje Vlatki Peras, Danijelu Tomačiću i Darku Podnaru, ali s jednom velikom razlikom. Bez njegovog glasa ili potpisa odluke drugih članova uprave ne vrijede. Time su praktički ograničeni članovi dosadašnje uprave (Peras, Tomačić i Podnar), dodatno marginalizirani u klupskoj hijerarhiji, piše 24sata.



dinamo_proljece24-140224.jpg
Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Sporna trojka više ne može ništa bez Manenice

Dosadašnja trojka tako bez potpisa Manenice ne mogu donijeti niti jednu važnu odluku. U Maksimiru se tako još nisu riješili dosadašnje uprave, ali su im jasno dali na znanje kako će se klub voditi na drugačiji način.

Manenica od utorka postaje član uprave za financije i ljudske resurse, pravne i opće poslove. I to je velika razlika. Kada su u Maksimiru stigli Tomačić i Podnar nitko od navijača nije saznao čime se konkretno ti ljudi bave, sve je obavijeno velikom tajnosti. Sada je to drugačije.

Vlatki Peras službeno ostaje funkcija predsjednice uprave, ali s puno drugačijom ulogom, ona više ne može samostalno sa svoja dva glasa donositi ključne odluke. Dakle, ništa bez potpisa Manenice.

Hrvatska predstavila nove dresove za Euro: Pogledajte Vatrene u novom ruhu

Komentari