Zdravko Mamić upao u nove nevolje: Problemi sa sucima snašli ga i u BiH

Damir Krajac / CROPIX

Nevolje sa sucima Zdravka Mamića snašle su i u susjedstvu.

Tužiteljstvo sumnja da je uhićeni šef suda BiH Ranko Debevec možda pogodovao obitelji Mamić glede odluka Suda BiH koje su se odnosile na postupke izručenja u Hrvatsku.

Doznaje to portal Hercegovina.info, a Istraga navodi kako su pripadnici specijalne postrojbe SIPA u BiH upali su jučer u kuću pritvorenog predsjednika Suda BiH Debeveca.

Ante Čizmić/Cropix

Nije mito nego poklon?



Dnevni avaz pak piše da je, vezano uz uhićenje Debevca, Zdravko Mamić saslušan u svojstvu svjedoka u bosanskohercegovačkoj sigurnosnoj agenciji SIPA.

Istražitelji sumnjaju kako je, u jednom od dva slučaja, Debevec primio skupocjeni poklon od Zdravka Mamića – sat vrijedan 15.000 eura.

No, Mamić je SIPA-i u iskazu rekao da se ne radi o davanju mita, nego da je Debevcu dao neku vrstu poklona.

Isti izvori navode da se uhićeni s Mamićem navodno upoznali preko posrednika, Mamićeva prijatelja i moćnog hercegovačkog poduzetnika Ljiljanka Palca, kojeg nazivaju kraljem Sunca, točnije solarnih elektrana, a upravo je to biznis u koji se u rekordno brzom roku ubacila obitelj Zdravka Mamića u BiH.

Svojedobno, kad je Milan Bandić bio završio u zatvoru, Ljiljanko Palac je za njegovo puštanje na slobodu kao jamstvo dao golemu parcelu, zemljište veličine čak 80 tisuća četvornih metara na otoku Hvaru.

Drami nema kraja! Kranjčar na suđenju Mamiću govorio o ugovoru u Dinamu i isplatama ‘na ruke’

Komentari