‘ŽIVIMO PREDIVNE TRENUTKE’ Budimir: Uz malo sreće, idemo u Nyon biti europski prvaci!

Foto: Tom Dubravec/ Cropix

Juniori splitskog Hajduka plasirali su se u polufinale nogometne Lige prvaka mladih, oni su u četvrtfinalu bili uspješniji od vršnjaka iz Borussije Dortmund koje su na njihovom Westfalenu izbacili s ukupnih 10:9 nakon boljeg izvođenja 11-eraca pošto je rezultat nakon 90 minuta bio 1:1 (0:0).

”Hvala im. Prepoznali su naš rad i trud. Najveća nam je pohvala kad čujemo da s tribina odzvanja ‘ovo je Hajduk’. Malo treba našim navijačima da se zapale. Juniori su im dali puno razloga za slavlje i prošle godine kad smo postali prvaci i sada, kada živimo ove predivne trenutke”, rekao je trener juniora Marijan Budimir o navijačima nakon pobjede te dodao:

”Ovo još nije gotovo. Uz malo sreće, idemo u Nyon biti europski prvaci!”.

”Ovo je zaista veliki dan za sve hajdukovce. Hajduk je napravio ogroman uspjeh, najveći od četvrtfinala Lige prvaka koje je igrao skoro prije 30 godina. Svaka čast momcima i stožeru na pripremi ove utakmice. Na kraju nam je trebalo sreće koju nismo imali tijekom regularnih 90 minuta, kada je u završnici lopta pogodila u gredu. Prvi put nisam mogao gledati zadnji penal”, priznao je trener nakon utakmice, prenosi Večernji list.



Taj je udarac izveo Niko Đolonga, sin Hajdukove legende Vlatka Đolonge.

No, utakmicu je kako tvrdi Budimir prvenstveno dobila obrana.

”Znali smo da obranu moramo odigrati na maksimalnom nivou, kao protiv Cityja. Žao mi je što smo ih previše respektirali kada smo imali loptu u nogama, ali svaka čast momcima. Bili su umorni, ali izdržali su”, zaključio je Budimir.

 

Komentari