Zoran Zekić nakon velike pobjede protiv Hajduka poručio: ‘Nema nikakve euforije’

Foto: Vojko Basic/Cropix

Trener Zoran Zekić svoj drugi mandat na klupi Osijeka započeo je velikom pobjedom protiv splitskog Hajduka na Poljudu. U posljednjoj utakmici 12. kola SuperSport HNL-a Slavonci su srušili Dalmatince 0:2.

“Zadovoljan sam kako smo taktički odigrali utakmicu, malo smo patili u međulinijama. Na poluvremenu smo krenuli 4-2-3-1 i zabili smo gol u pravo vrijeme. Ulaskom Marka Livaje Hajduk je postao opasniji, nakon dugo vremena nismo primili gol, ali svjesni smo da nam predstoji puno posla”, rekao je Zekić.

Osijek je zaigrao s tri u posljednjoj liniji, pokušali su stvoriti gusti blok kako bi poremetili Hajduk, a to im je i uspjelo.

Formula za uspjeh
”Znate da volim mijenjati, malo pratim protivnika. Volio bih da budemo što fleksibilniji, nisam do kraja upoznao karakteristike svih igrača, kod nekih postoji rezerva, neki su van snage, ali nadam se da ćemo nastaviti dalje ovako. Energija, požrtvovnost su najvažniji, malo dečkima fali bahatosti, vjere u sebe. Stalno igraju pod pritiskom”, priznao je novi-stari trener Osijeka.



Hajduk nije imao udarac u okvir gola Osijeka, bilo je prilika i poluprilika, ali udarca nije.

”Imali su preko Livaje dvije šanse, mi smo imali tri, četiri kontre. Mislim da smo mogli to završiti na bolji račun. Dogodilo se puno turbulencija, promjena, neki dečki ne pričaju hrvatski. Taktički smo trening odigrali dva dana ranije. Zadovoljan sam, znam da nema nikakve euforije, a ovo je za klub i grad pozitiva”, kaže osječki strateg.

Mierez odradio lavovski posao
Ramon Mierez je lavovski odradio posao u vrhu napada, često je bio odsječen od momčadi, ali u svom stilu je izborio puno lopti, a upisao je i asistenciju za Petra Brleka na otvaranju drugog poluvremena.

”Dečki su odigrali sjajno fazu obrane, mislio sam da ćemo se moći malo više dići, ali nismo. Ramon je bio dosta usamljen, povuče cijelu momčad, a ovo je momčadska pobjeda”, kaže Zekić.

Trener bijelo-plavih je na kraju uveo i četvrtog stopera, kao i Oleksandra Drambajeva umjesto Miereza na kraju susreta.

”Zabili smo gol, počeli smo patiti po bokovima. Ulaskom Livaje znali smo da će biti više ubačaja, htjeli smo duplirati, zato smo igrali 5-3-2. Mogli smo zabiti još koji gol, ali to je još jedan dio na kojem ćemo raditi. U zadnja dva tjedna mi nije bilo lako otići iz Albanije, nemam niti jednu zamjerku, a to povjerenje je bilo obostrano. To je bio mali šok, moram se zahvaliti gazdi što je prepoznao moju želju da idem kući”, zaključio je Zoran Zekić.

Nakon ove pobjede Osijek se nalazi na petom mjestu prvenstvene tablice i ima 18 bodova iz 11 utakmica. Hajduk je ostao na drugom mjestu s 21 bodom iz 11 utakmica. Da su pobijedili na Poljudu, Splićani bi opet bili iznad Rijeke koja ima 23 boda.

Komentari