Zoran Zekić više nije trener Slaven Belupa, njegov nasljednik će biti prvi nizozemski trener u HNL-u

Tom Dubravec/Cropix

Zoran Zekić službeno napušta klupu Slaven Belupa, potvrdio je hrvatski prvoligaš na svojim stranicama.

U Koprivnicu je Zekić stigao 31. kolovoza 2021. godine, a od tada je ukupno 72 puta vodio Slaven u prvenstvu i Kupu. Upisao je 23 pobjede, 20 remija i 29 poraza.

“Prije svega, moram istaknuti da sam proveo prelijepe gotovo dvije godine u Koprivnici, upoznao mnogo dobrih ljudi i stekao prijatelje za cijeli život. Kao i u svakom klubu, bilo je uspona i padova, a ja ću se sjećati samo onih lijepih trenutaka kojih je zaista bilo pregršt. Ostat će mi žal što nismo u Kupu otišli do kraja, pogotovo ove sezone kada smo, uvjeren sam, mogli napraviti veliku priču, ali to je nogomet. Odlazim iz kluba uzdignute glave jer znam da sam, zajedno sa svojim stručnim stožerom, dao sve od sebe”, kazao je Zekić.

Dodao je kako klubu želi što bolji prijelazni rok te da borba za Europu postane konstanta u Koprivnici.



“Zahvalio bih se svim ljudima u klubu i poželio im svu sreću u budućnosti. Naravno, posebno želim pozdraviti moje i naše Podravske štuke. Hvala im što su prepoznali što bi ovaj klub trebao značiti za grad i regiju. Pišu prelijepu priču i ja im želim da ju nikada ne prestanu pisati. Hvala svima još jednom i sretno”, zaključio je.

Ricardo Moniz (58) trebao bi uskoro biti potvrđen kao novi trener Slaven Belupa i tako postati prvi nizozemski trener u HNL-u.

Moniz je iskusno trenersko ime koje je u karijeri već radilo u devet zemalja. Tako se ovim poslom bavio u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Nizozemskoj, Švicarskoj, Engleskoj, Austriji, Mađarskoj, Poljskoj, Danskoj i Slovačkoj, a među ostalima samostalno je vodio Salzburg, Ferencvaros, Notts County, Lechiju Gdanjsk i Munchen 1860.

Nizozemskog stručnjaka vezalo se uz hrvatski nogomet još 2015. godine kada je Ricardo Moniz trebao naslijediti Stanka Poklepovića i postati novi trener Hajduka.

Komentari