Zvonimir Boban šokirao nogometni svijet: Naprasno napušta UEFA-u, evo i zašto

Foto: Twitter

U četvrtak ujutro Zvonimir Boban (53) je šokirao nogometni svijet i odlučio napustiti svoje mjesto u UEFA-i.

Razlog njegov odlaska je neslaganje s predsjednikom Aleksanderom Čeferinom koji ga je zapravo i doveo u svoj tim. Slovenac se odlučio kandidirati za četvrti mandat što se kosi s Bobanovim načelima i pravilom koje je sam Čeferin ukinuo.

 

“Razgovarao sam s predsjednikom o problemu koji se dogodio tijekom posljednjeg sastanka UEFA-inog Izvršnog odbora u Hamburgu. Riječ je o prijedlogu izmjene statuta UEFA-e kako bi se Čeferinu 8. veljače u Parizu, omogućila nova kandidatura”, rekao je za Sportske novosti.



Guliver image

‘Žao mi je, ali odlazim’

Zvone priznaje da je izrazio svoju najveću zabrinutost i potpuno neslaganje s načinom i samim prijedlogom. “Predsjednik mi je odgovorio da za njega ne postoji nikakav pravni niti moralno-etički problem i da će bez ikakve sumnje nastaviti s tom s pogubnom idejom”, dodao je.

Boban je stajao uz Čeferina u najvećoj UEFA-inoj borbi posljednjih godina, onoj protiv Superlige, gdje je Slovencu jako narastao ugled u nogometnom svijetu, ali ovo je za legendarnog kapetana Vatrenih bilo previše.

Perkovac: Polupismeni ljudi koji nemaju veze s rukometom me kritiziraju

“Upravo je Čeferin 2017. godine predložio i pokrenuo paket reformi koje su trebala zaštititi UEFA-u i europski nogomet od ‘lošeg upravljanja’, koje je bilo ‘modus operandi’ starog, pokvarenog i već toliko puta optuženog sustava”, kaže Boban.

Dodaje kako su glavne dvije točke bile da se ni predsjednik ni članovi Izvršnog odbora ne mogu kandidirati više od tri puta “Žao mi je i tužan sam, ali napuštam UEFA-u”, zaključio je.

Komentari