Procurila audio snimka iz VAR sobe, afera drma Sudačku komisiju HNS-a: Jedna stvar je sporna

Foto: Željko Hajdinjak/Cropix

Afera ‘VARleaks’ dobro je uzdrmala Sudačku komisiju Hrvatskog nogometnog saveza. Čini se, prema pisanju domaćih medija, da se i oni hvataju za glavu, iako, službenih izjava nema.

No sasvim je jasno da će se unutar organizacije pokrenuti interna istraga kako je došlo do curenja informacija. Članovi Komisije zapravo i nemaju u svom posjedu audio zapise, oni ih kasnije čuju tek na zajedničkom sastanku, stoga je nejasno kako je, odnosno od koga, zvuk iz VAR sobe ugledao svjetlo dana.

Spominju se i prijave, a ovo je svakako situacija o kojoj će se još pričati.: “Smatramo da je nedopustivo da se snimke iz VAR sobe prosljeđuju bilo kome osim ovlaštenim stranama prema zaključenom ugovoru. Croatel snimke nije dostavio nikome pa tako ni navedenom portalu. Smatramo da nadležni trebaju utvrditi tko je i iz kojeg razloga navedenu snimku pustio.”

Foto: Zeljko Hajdinjak/CROPIX

Tko je pustio snimku?

“Croatel profesionalno obavlja svoj posao za HNS i VAR od 2019. godine i potpuno neutralno pristupa svakoj utakmici. Ni u kojem slučaju nam nije u interesu utjecati na regularnost natjecanja”, rekli su iz produkcijske kuće Croatel za 24sata.



Navijači splitske momčadi smatraju da su oštećeni u nekoliko situacija: da je golu Varaždina za 1:0 prethodio prekršaj na Marku Livaji, da Hajduku nije dosuđen penal nakon igranja rukom igrača Varaždina te da je neopravdano poništen gol Livaje u završnici utakmice.

Tri dana nakon utakmice u medije je procurila snimka iz VAR sobe na kojoj se čuje komunikacija između glavnog suca Frana Jovića i VAR suca Ante Čuljka kod poništenog gola. U cijeloj je situaciji sporno to što su suci u VAR sobi povukli crte iza pogrešnog igrača Varaždina, odnosno ne onoga koji je bio najbliži golmanu Zeleniki.

Screenshot

‘Nemaš ništa?’

“Daj mi ‘jedinicu‘ da vidim je li drugom stoperu noga drugdje. Obrambeni onaj tamo. Nemaš ništa? – upitao je Čuljak, a zatim dobio odgovor”; “Ne vidimo tu ništa.”

Čuljak je potom tražio snimku s druge kamere.: “Dobro, ajde sad daj mi jedinicu da vidim stopera je li mu noga negdje drugdje. Obrambeno onaj tamo da vidim. Nemaš ništa? Dobro, daj peticu. Sad spremi sliku i napravi malo zoom. Brzi ćemo biti, evo još samo malo. Ta slika ide van… Igra 25. Znači, vratit. Fran, Fran. Zaleđe je”, rekao je VAR sudac Ante Čuljak.

CIJELU SNIMKU POSLUŠAJTE – OVDJE

Komentari