Anka Mrak-Taritaš: Bandić je ako se ne varam sebe praktički proglasio Isusom. Ludosti gospodina gradonačelnika nema kraja

Milan Bandić danas u podne održao je prvu od, kako je najavljeno redovitih podnevnih konferencija za medije kao samoproglašeni načelnik Stožera grada Zagreba gdje će građane informirati o saniranju posljedica potresa u gradu Zagrebu i o borbi protiv epidemije COVID-19 u gradu Zagrebu, na samoj konferenciji za novinare nije dugo trebalo da se gradonačelnik Zagreba ponovo posvađa s novinarima, te u svom već uhodanom modu izbjegava odgovoriti na njihova pitanja, ovu novu aktivnost zagrebačkog gradonačelnika za portal Otvoreno komentirala je predsjednica GLAS-a i zastupnica u Skupštini grada Zagreba Anka Mrak-Taritaš.

“Ono kada mislite da smo sve ludosti već vidjeli, onda nam gospodin gradonačelnik – kako on sam traži da ga se zove, pokaže kako ludosti zapravo nema kraja. On je dakle prvo jednu zamjenicu zamijenio drugom, onda je tu drugu zamjenicu zamijenio sa samim sobom i koliko sam uspjela vidjeti u medijima, ako se ne varam on je sebe praktički proglasio Isusom. Dakle ludosti gospodina gradonačelnika nema kraja”, govori Mrak-Taritaš.

Napad na našu zdravu pamet

Mrak-Taritaš nastavlja tvrdnjom kako Milan Bandić ovim potezom pokušava umanjiti svoju vlastitu nesposobnost pred krizom s kojom se očito ne može nositi.

“Gospodin gradonačelnik je izgubio sve konce, pa sad pokušava te konce pohvatati tako što saziva konferencije na kojima vrijeđa, bahati se, napada građane, napada novinare, na kraju napada i našu zdravu pamet, ali iza toga svega nema ničega, pogotovo nema rada. On to sve čini pokušavajući umanjiti činjenicu da je bio potres, da posljedice potresa postoje, da građani sami saniraju štetu, da on ne radi apsolutno ništa i da nije spreman ništa niti raditi”, tvrdi Mrak-Taritaš.



Milan Bandić luduje u svojoj nesposobnosti

Na pitanje što se može očekivati od konkretnih poteza u sanaciji posljedica potresa u gradu Zagrebu, s obzirom na to kako i dva tjedna nakon potresa, centar grada je gotovo u ruševinama Mrak-Taritaš odgovara:

“Milan Bandić je poručio svojim građanima kako su oni sami krivi za posljedice potresa na svojim nekretninama. To su građani koji plaćaju najveći prirez u Hrvatskoj i svi oni su, kada pune gradski proračun su dobri, u trenutku kada imaju potrebe i traže pomoć onda ti građani više nisu dobri. Projekt sanacije i obnove Zagreba ne može niti voditi gradonačelnik Bandić, niti službe u gradu Zagrebu. To je projekt koji mora biti na državnoj razini i tu treba vidjeti tko što radi, kako radi u kojim fazama, kreirati koordinacijska i operativna tijela i nekoga postaviti na ćelo toga. No kad bi sada zamislili da Vlada postavi tog nekoga na ćelo cijelog projekta, onda bi Bandić imao svakodnevne konferencije za novinare gdje bi objašnjavao kako taj netko nije dobar i kako ne radi ništa, ali pri tom on ne radi apsolutno ništa. Gospodin gradonačelnik luduje u svojoj nesposobnosti, a razmjeri nesposobnosti Milana Bandića su pregoleme”, kaže Mrak-Taritaš i dodaje.

“Dakle sutra idemo samo u nastavak, nova ludost Milana Bandića sada svaki dan u podne”, zaključuje Anka Mrak-Taritaš.

Komentari