Arena Zagreb do danas je zbrinula više od 100 pacijenata

Ilustracija Foto: MORH / F. Klen

Stacionar Arena Zagreb, otvoren za pomoć hrvatskom zdravstvenom sustavu u razdoblju pandemije covida-19, od 28. studenoga do danas zbrinuo je više od 100 pacijenata oboljelih od koronavirusa, priopćio je u četvrtak Operativni stožer Stacionara.

Trenutno je u Areni 41 pacijent a pruža im se kvalitetna zdravstvena skrb do potpunog oporavka i otpuštanja s liječenja. Pacijenti imaju lakše do srednje teške kliničke slike koje zahtijevaju daljnje liječenje kroz intervensku terapiju ili druge terapije koje nalaže njihovo cjelokupno zdravstveno stanje,

Dosad su otpuštena 62 pacijenta. Dogodio se jedan smrtni slučaj pacijenta u terminalnom stadiju tumorske bolesti koji je bio premješten u Stacionar Arena Zagreb zbog potrebe rasterećenja akutnog kirurškog odjela Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice. Nije imao simptome covida-19 i nije preminuo od posljedica te bolesti.

Svi pacijenti do dolaska u Arenu bili su hospitalizirani u jednoj od zdravstvenih ustanova u Zagrebu: Kliničkoj bolnici Dubrava, Klinici za infektivne bolesti “Fran Mihaljević” i Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice. Sanitetskim prijevozom Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba prevezeni su od jedne od navedenih zdravstvenih ustanova do Stacionara Arena Zagreb.Medicinsko osoblje Stacionara Arena trenutno čini 18 liječnika te 60 medicinskih sestara. Smjene liječničkih i sestrinskih timova su svakih 12 sati kako bi svi pacijenti imali 24-satni nadzor i zdravstvenu skrb.

Komentari