As: Modrić i u maloj minutaži dokazuje da je prvoklasan igrač

Foto: Instagram

Luka Modrić imat će drugačiju ulogu na terenu u ovoj sezoni. Vidljivo je to iz minutaže koju je dobio u prvim dvjema ligaškim utakmicama u Španjolskoj i po pisanju španjolskih medija koji to potenciraju. Ono što se neće promijeniti jest njegova uloga vođe koju ima u svlačionici, potvrdio je trener momčadi Carlo Ancelotti.

Kapetan hrvatske reprezentacije odigrao je 10 minuta u pobjedi 2:0 protiv Athletica, a onda još 19 u slavlju 3:1 protiv Almerije. U toj minutaži pokazao je da se na njega i dalje može računati, navodi As, koji analizira pozicije Modrića i Tonija Kroosa.

Nerazdvojni dvojac godinama je dominirao veznom linijom madridskog velikana, no u ovoj sezoni počeo je prepuštati svoje mjesto mlađim igračima. Modrić će uskoro proslaviti 38. rođendan, Kroosu su 33 godine i za očekivati je da preuzmu ulogu učitelja mlađim veznjacima Aurelienu Tchouameniju (23), Judeu Bellinghamu (20), Eduardu Camavingi (20), Federicu Valverdeu (25), a onda i novoj zvijezdi, još uvijek ozlijeđenom Ardi Gülleru (18).

“Modrić je raspoložen i kvalitetan”
“Modriću nije trebalo više od 30 minuta, koliko mu je Ancelotti dao kroz dvije utakmice, da se pokaže. Daleko od toga da je izgubio volju, Hrvat je drugu utakmicu u kojoj je bio zamjena odigrao raspoloženo i kvalitetno. Imao je pregled igre kakav uvijek ima i ostavio dojam prvoklasnog igrača, što on i jest”, navodi As, koji hvali njegove precizne lopte i ističe opasnost koju je predstavljao u tim utakmicama, prenosi Index.hr.



“Kroos je dobro igrao s loptom, a Luka kontrolirao igru. Vodstvo u momčadi je isto kakvo je i bilo unatoč tome što bi se moglo dogoditi da njihova minutaža bude manja”, istaknuo je Ancelotti nakon susreta protiv Almerije.

“Modrić i Kroos ne odustaju”
As njegove riječi opisuje kao dokaz smjene generacija koja je u tijeku i glatko prolazi, ali i ističe:

“Sve dok stara garda nastavlja odisati kreativnošću i pružati vrhunski nogomet, debata o tome tko treba igrati bit će otvorena. Modrić i Kroos ne odustaju. Odluka o tome tko treba igrati bit će donesena na travnjaku.”

 

Komentari